Вучић: Антисрпски однос ЕУ, терористички олош Курти изабрао Србе квислинге 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Вучић: Антисрпски однос ЕУ, терористички олош Курти изабрао Србе квислинге
Trenutno na sajtu: 218       |       Podeli:
02.12.2022 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да неће путовати у Тирану 6. децембра на самит Европске уније и Западног Балкана,

рекавши да одлука привременог премијера приштинских институција Аљбина Куртија о именовању Ненада Рашића није добила заслужену осуду ЕУ.
"Именовање Рашића је срамна, најблажа реч која може да се употреби. Тај човек (Рашић) је добио мање од један одсто на изборима, као и Рада Трајковић, која је била на његовој листи. То показује да они желе прогон и протеривање Срба са Косова и Метохије. Нисам сигуран да ће сутра доћи до разговора са европским комесаром (Оливером Ватхељије након мојих речи и наших одлука у међувремену", рекао је Вучић за ТВ "Пинк".
Он је показао да је виђен антисрпски однос ЕУ.

"Један бедни, антисрпски однос, који су показали, јер ово што је урадио терористички олош Аљбин Курти, то није... ја сам смањио ово, све што је требало да кажем, ћутим месецима, годинама, трпим глупости од свих, и у региону, у Европи... тај терористички олош што је урадио данас трбебало је да добије заслужену осуду ЕУ. Наравно, није је добио. И тако се понашају сваки пут", казао је председник Србије.

Он је навео да су прекршене, не само норме Бриселског споразума, већ и међународног јавног права.

"Прекршене су све демократске принципе и норме по којима се бира неко или се понуди некоме ко је добио велики број гласова, а не неко ко је добио један одсто гласова. И баш их брига, јер је то у складу са интересима једне европске силе и интересима које треба неко да проведе, а против Срба", истакао је Вучић.

Он је додао да су у Приштини мислили да то тако може да прође.

"Изабрали су најгори српски олош, са дна каце. Рашића, Раду Трајковић. Једноставно, не постоје гори. Они немају ничије поверење, али имају поверење терористичког олоша Куртија, западних агентура који су их ту поставили, мислећи да ће да униште Србију. Мислили су да ће тиме да нас уплаше, да буде - сами сте на свету, не можете ништа...нема проблема. Можете да уништите председника Србије, можете да организујете поново протесте по Србији, можете да ме убијете, шта год хоћете. За мене је КиМ највећа српска светиња. Србија је светиња. Боље да ме нема, него да вам је предам у руке, и нећу вам је предати у руке", казао је Вучић.

Као последица ове одлуке, нико из Србије неће бити у Тирани на самиту ЕУ-Западни Балкан 6. децембра.

"И зато нико из Србије неће бити у Тирани 6. децембра, први пут, а ви дођите лепо, узимајте дневнице, путујте авионима, сви ви из Европе, причајте, лупетајте глупости, сви из Европе, сви ви са Западног Балкана, баљезгајте о томе како је Србија крива за нешто, а не можете да пронађете ништа за шта је Србија крива. Нема проблема, све је то у најбољем реду. Само, то радите без Србије. Па, да видимо шта ћете и како ћете то да направите", истакао је председник.

Вучић је рекао да следећи пут треба да воде рачуна о начину на који се обраћају Србији.

"Онда када се следећи пут лепо обратите Србији, водите рачуна да ли се спроводи то што је усвојено у Бриселу, водите о рачуна о својим изјавама, о томе да поштујете Србију и грађане Србије. Грађани Србије нису девета рупа на свирали било коме, и не дам вам да их понижавате, никад вам више нећу то дозволити..,а радили сте то безброј пута. Него, увек рачунам, можда смо погрешили, претерали, можда треба да их пустимо још један пут...Нема више", јасан је Вучић.

Он је поручио да је Србија своја на своме и да ће сачувати себе.

"Има других проблема, проблема у енергентици, о чему ћу у суботу да говорим грађанима Србије. А што се овога тиче, ти терористички олошу води рачуна да не повредиш ниједног Србина, заједно са квислинзима које си изабрао, јер Срби заједно са државом Србијом знаће да вам одговоре. А ви из Европе, срам вас било, а то је ситница у односу на оно што бих могао стварно да вам кажем. У суботу спремам детаљнији, темељнији, одговорнији, озбиљнији одговор", закључио је председник Србије.

Брнабић: Срамна реакција ЕУ на именовање Рашића

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да је срамна реакција ЕУ поводом именовања Ненада Рашића за министра у влади привремених приштинских институција.

"Чекали смо да видимо шта ће ЕУ рећи о именовању Рашића и дочекали још једну срамну изјаву", рекла је Брнабић.

Брнабић је додала да именовање Рашића није само у супротности са Бриселским споразумом, већ је и у супротности са вољом народа исказаном на изборима, а што је најважнија воља.

"Поново питам - након што 10 година Приштина није имплементирала Бриселски споразум чији је ЕУ гарант, након што је Србима на КиМ ускраћено право гласа ове године и то два пута, а на шта је ЕУ реаговала једном реченицом у Извештају о напретку и након што Приштина именовањем Рашића наставља да ниподаштава јасно исказану вољу српског народа на КиМ, дакле питам ЕУ где су те европске вредности, где је демократија, где нестаде владавина права?", навела је Брнабић.

Брнабић је казала да после овакве срамотне изјаве ЕУ, само још једне у низу, нема никакве потребе да Србија више учествује на самитима о Западном Балкану.

"Или ће ЕУ почети да поштује вредности које пропагира, или нема више потребе да Србија у оваквој фарси учествује", порућила је Брнабић, а наводи се у саопштењу.

Гашић подржао реакцију Вучића на брутално кршење Бриселског споразума

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић реаговао је на брутално кршење Бриселског споразума и пружио подршку председнику Александру Вучићу

„Данас смо имали прилику по ко зна који пут да видимо како се спроводе двоструки аршини и крши међународно обавезујући споразум који је потписан у Бриселу од стране ЕУ и њиховог савезника и терористе Алјбина Куртија. Председник Александар Вучић има моју пуну подршку, како мене лично, тако и свих припадника МУП-а. Министарство унутрашњих послова ће заштити све грађане Србије и неће дозволити да било ко угрози њихову безбедност“, навео је Гашић.

Петковић: Најсрамнија изјава ЕУ добила одговор председника Вучића какав заслужује

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић навео је данас да је најсрамнија изјава Европске уније до сада, а поводом именовања Ненада Рашића, добила одговор председника Александра Вучића какав заслужује.

"Нек се добро замисле у ЕУ када помисле да понижавају Србију и српски народ на КиМ. Нјихова антисрпска политика двоструких аршина вечерас је разобличена! ", навео је Петковић на Твитеру.

Он је додао да нико неће моћи да протера наш народ са КиМ, па ни најгори српски талог удружен са балканским хохштаплером и опсесивним србомрсцем Алјбином Куртијем.

СЛ: Вучић на најбољи начин разоткрио лицемерни однос међународне заједнице

Српска листа пружа пуну подршку и подржава сваку изговорену реч председника Александра Вучића који је на најболји начин разоткрио лицемерни однос међународне заједнице према нашем народу на Косову и Метохији и према држави Србији.

"Они исти којима су пуна уста владавине права и поштовања закона данас су показали највећи могући степен лицемерја и неспремности да ствари назову правим именом, само зато што диктатор и екстремиста Алјбин Курти крши права српског народа.Својим ћутањем европски лидери наставлјају праксу одобравања етничког прогона српског народа, а од данас су директни саучесници у настојању Алјбина Куртија да обесправи и протера Србе са својих вековних огњишта", навела је у саопштењу достављеном медјима Српска листа.

Српска листа је поручила да српски народ пружа пуну подршку председнику Александру Вучићу у борби за истину, правду и болји живот грађана Србије.

"У тој борби председниче имате пуну подршку Срба са Косова и Метохије, јер одавде нема назад", поручила је СЛ.


Можете да ме убијете-за мене су Косово и Метохија највећа српска светиња


Председник Вучић објавио је након вечерашњег обраћања јавности кључну поруку на Инстаграму.

"Можете да ме убијете, можете шта год хоћете, за мене је Косово и Метохија највећа српска светиња, за мене је Србија светиња. Боље је да ме нема, него да вам је предам у руке. И, нећу вам је предати у руке, јер грађани Србије нису девета рупа на свирали било коме и не дам, не дам вам да их понижавате! Србија је своја на своме, Србија ће да чува себе", написао је председник на свом Инстаграм налогу avucic.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.177.204 посета
Тренутно на сајту: 219 посетилац(a)