Forum privrednika obeležio 12 godina postojanja, gradonačelnik Todorović najavio gradnju nove privredne zone 


Danas promenljivo oblačno i toplo sa lokalnom pojavom kiše              Preventivne preglede obavilo više od 23 hiljade građana Srbije              Tokom proteklog vikenda na putevima u Srbiji stanje bezbednosti saobraćaja značajno pogoršano              Požar na deponiji Duboko ugašen na površini većoj od 70 odsto, u toku aktivnosti na gašenju žarišta              Vučić - Grupa građana je dobila ogroman novac da ruši Čačak i Todorovića             

 
Forum privrednika obeležio 12 godina postojanja, gradonačelnik Todorović najavio gradnju nove privredne zone
Trenutno na sajtu: 328       |       Podeli:
09.05.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Ministar trgovine Tomislav Momirović prisustvovao je danas svečanosti povodom obeležavanja



12 godina od osnivanja Foruma privrednika Čačka, poručivši da je privredni sektor stub razvoja svake države i da je značaj domaćih kompanija i preduzeća ogroman, kako u pogledu generisanja privrednog rasta, tako i u činjenici da se njihovim razvojem stvaraju nova radna mesta.

„Ponosan sam na činjenicu da Forum privrednika u Čačku okuplja 600 kompanija koje zapošljavaju oko 7.000 ljudi. Grad Čačak je pozicioniran kao jedan od najsnažnijih i najstabilnijih privrednih centara u Srbiji, a uveren sam da je podrška koju država pruža našim privrednicima ne samo investicija u poslovni sektor, već i u budućnost naše ekonomije i zemlje”, istakao je Momirović.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović; Foto: GZS

On je dodao da grad Čačak predstavlja značajan saobraćajni čvor u Srbiji, a kompletiranjem auto-puteva Beograd - Južni Jadran i Pojate-Preljina, kao i mogući produžetak ka Sarajevu i stavljanje u funkciju civilnog i kargo saobraćaja aerodroma Morava, položaj Čačka je još više dobio na značaju za razvoj poslovnih aktivnosti.

„Naš zadatak je da nastavimo snažno da ulažemo u razvoj privrede, da našim privrednicima obezbedimo transparentno i predvidivo poslovno okruženje, fer tržišne uslove kao i da kroz unapređenje uslova za plasman naših roba u inostranstvu pospešimo poslovni ambijent, zapošljavanje, a samim tim doprinećemo i kvalitetnijem životu građana Srbije”, zaključio je Momirović.

„U ovom trenutku Čačak je izuzetno dobro pozicioniran na mapi ne samo Srbije već čitavog Balkana, jer je postao jedna od najvećih raskrsnica drumskog, a nadam se uskoro i vazdušnog saobraćaja kada se izgradi kargo terminal na aerodromu „Morava”. U našem gradu je trenutno oko 40.000 zaposlenih i negde oko 3.000 nezaposlenih. Ono čega se jedino plašimo u budućnosti jeste ozbiljan nedostatak radne snage. Dosta već radnika dolazi iz drugih zemalja”, kazao je Todorović.

Gradonačelnik je podsetio da se već krajem maja kreće sa izgradnjom velike strane fabrike u kojoj će biti mesta za 800 radnika i to visokoobrazovanih, ali da se uporedo sa stranim investicijama razvija i domaća privreda.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović; Foto: GZS

„Naš grad će u narednih nekoliko godina imati još jednu privrednu zonu pored Preljine i Konjevića i zone Cer koja se popunjava trećom fazom Naučno – tehnološkog parka. Nova privredna zona će upotpuniti ceo privrecni ambijent i naravno biće još više novca u budžet grada Čačka”, kazao je gradonačelnik.

Todorović je istakao da je grad Čačak bio pionir kada je reč o dualnom obrazovanju i da će se sa tom praksom nastaviti.

„Otišli smo korak dalje, ojačavamo i poboljšavamo uslove pre svega u srednjem obrazovanju u našoj Srednjoj mašinskoj školi kako za tekstilni tako i za metalski sektor. Na taj način trasiramo put da već od srednjeg obrazovanja mladi ljudi znaju gde će imati posao”, zaključio je gradonačelnik.

 

GZS




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTI CACAK MOMIROVIC PRIVREDNICI FORUM

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.591.802 посета
Тренутно на сајту: 328 посетилац(a)