Nadležni u Priboju pokušali da sklone pse lutalice sa ulica ali nekoliko građana pustilo životinje iz vozila napolje 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Nadležni u Priboju pokušali da sklone pse lutalice sa ulica ali nekoliko građana pustilo životinje iz vozila napolje
Trenutno na sajtu: 445       |       Podeli:
28.06.2023 | 0 коментар(а)



Priboj - Građani Priboja godinama unazad imaju ogroman problem sa psima lutalicama, a njihovi



ujedi i napadi u centralnom gradskom području postali su svakodnevni. U cilju rešavanja ove zaista velike muke angažovane su nadležne službe, ali izgleda da ne vredi. Šinteri koji su došli na teren i pokupili pse sa ulica u kombi naišli su pojedini građani, očigledno borci za prava životinja i svim silama se potrudili da golim rukama izvuku pse iz kombija i puste ih napolje.

Neprijatno iznenađena ovim postupkom jer i mlada Pribojka Marija Drobnjaković, inače osoba sa invaliditetom koju su napali upravo ti krvoločni psi lutalice.

„Apsolutno nebzebedno se osećam, videla sam na tom snimku da je devojka prišla i napolje i iz kombija izvela psa koji je mene napao, ali i još par ljudi. Za koji svi znaju da krvoločan i opasan. Njoj svaka čast na humanosti i borbi za prava životinja, ali onda neka ona sad krivično odgovara za svaki ujed i napad koji taj pas pričini”, rekla je Marija za RINU.

Ona se prisetila velike traume i straha kada ju je upravo taj pas lutalica iz čista mira napao i ujeo. Danima od tog napada nije se usudila da izađe iz kuće iako mora ići na vežbe pošto je osoba sa invaliditetom.

„Da li ja od straha zbog takvih pasa treba da sedim u kući 24 sata da bi krvoločni psi mogli slobodno da se šetaju ulicom? Meni od kretanja, maltene zavisi život, i kako da izađem kad se ti psi ’plaše štaka’ pa me konstantno napadaju. Aposlutno nije problem taj jedan ujed, preživela sam ga, ali šta bi se desilo da me je taj pas oborio na zemlju, da sam u udarila glavom o beton ili povredila kičmu sa kojom već imam problem”, rekla je Marija i pozvala osobu koja je izvela pse lutalice iz kombija da još jednom racionalnije razmisli o svom postupku.


RINA / GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj psi lutalice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.378.071 посета
Тренутно на сајту: 446 посетилац(a)