U toku je registracija i obnova postojećih poljoprivrednih gazdinstava preko e-Agrara 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
U toku je registracija i obnova postojećih poljoprivrednih gazdinstava preko e-Agrara
Trenutno na sajtu: 408       |       Podeli:
19.05.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - S obzirom na to da je u toku registracija i obnova postojećih poljoprivrednih



gazdinstava preko e-Agrara kako bi poljoprivrednicima bilo omogućeno da lakše klikom dođu do subvencija, proveravcali smo kako je interesovanje poljoprivrednika u Moravičkom okrugu.

Nebojša Brajović, savetodavac za stočarstvo Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Čačak, foto: GZS

„Što se same akcije i uvođenja novog informacionog sistema tiče, odnosno e-agrara na području koje pokriva čačanska Poljoprivredna savetodavna i stručna služba, možemo reći da je veliko interesovanje. Svakodnevno je veliki  broj poljoprivrednika posećuje našu službu u cilju da obnovi registraciju postojećih poljoprivrednih gazdinstava ili da uradi registarciju novih”, rekao je za Glas zapadne Srbije Nebojša Brajović, savetodavac za stočarstvo Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Čačak.

On je naglasio kada poljoprivrednici obave obnovu gazdinstava, oni istovremeno i konkurišu za određene mere koje ih intreresuju, odnosno za koje su raspisani javni pozivi. Pre svega, to se odnosi na podsticaje za biljnu proizvodnju I tiče se površine po hektaru koje poseduju poljoprivredni proizvođači, a u poslednjih mesečak dana, uglavnom se Javni pozivi  odnosne na proizvođače koji se bave stočarskom proizvodnjom.

Mlečno govedarstvo, foto: GZS

„Kada pričamo o onima koji se bave stočarskom proizvodnjom, odnosi se na zahteve za kvalitetna priplodna grla, odnosno, u narodu poznata kao umatičena grla i krave zua uzgoj teladi za tov, tj. za krave koje nisu u evidenciji osnovnih organizacija. Veliki broj proizvođača se bavi stočarskom proizvodnjom, svi oni poseduju ažurnu dokumentaciju i samim tim stiču uslov da konkurišu I podnose zahteve po javnom pozivu”, zaključio je Brajović.                       

Uključenje sa Nebojšom Brajovićem, savetodavcem za stočarstvo Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Čačak emitovano u emisiji „Jutro” na Prvoj televiziji:

GZS

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MLECNO GOVEDARSTVO PRIJAVA REGISTRACIJA OBNOVA POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO NEBOJSA BRAJOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.440.199 посета
Тренутно на сајту: 409 посетилац(a)