Екипа Сочица победник 60. ОСИ у Саставцима 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Екипа Сочица победник 60. ОСИ у Саставцима
Trenutno na sajtu: 432       |       Podeli:
04.05.2022 | 0 коментар(а)



Прибој - У Саставцима су Првог маја одржане јубиларне, 60. Омладинске сеоске игре, на којима је наступило преко 100 такмичара,

сврстаних у пет екипа - Саставци, Батковићи, Сочице, Прибојска Бања и Оландићи.
Они су се надметали у 10 спортских и чобанских дисциплина.


Фото: Општина Прибој

Свеукупни победник Игара је екипа Сочица,други су Оландићи,а трећа Прибојска Бања.
Већ више од пола века центар МЗ Саставци Првог маја је дан окупљања, дружења и надметања младих прибојских села.Празник рада,али и празник Игара. Својеврсна смотра спорта и младости.

Фото: Општина Прибој

Једина некомерцијална манифестација у овом крају,где се игра из љубави, за своје село, за победу више, за престиж. Победа у Саставцима имала је имала и има своје посебне чари.То се памти и препричава,не само до наредне године,већ док се такмичи једна генерација.А овде се већ одавано надмећу и по три генерације из једне породице.И деда, и син,али и унук. Тако је већ пуних шест деценија,без прекида.


Фото: Општина Прибој

Покровитељ свих досадашњих Игара била је Општина Прибој, а организатор је последњих година Спортски савез Прибоја.Успешан домаћин увек је била МЗ Саставци, која тог дана обележава и Дан месне заједнице.

Већ три године Омладинске сеоске игре у Саставцима су и квалификације за Сеоске игре Спортског савеза Србије,а последње две године победник ове манифестације, екипа прибојског села Батковићи, постала је и двоструки шампион Сеоских игара Србије.


Фото: Општина Прибој

Било би лепо да ту традицију настави екипа Сочица, која, за наступ у републичком финалу, мора да се избори на регионалном турниру, који ће бити одржан у Краљеву.

 

 

 

 

ГЗС 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


opstina PRIBOJ SASTAVCI SOCICA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.713.173 посета
Тренутно на сајту: 433 посетилац(a)