Бициклистички караван и Дан без аутомобила у оквиру Европске недеље мобилности 


Danas smena sunca i obIaka i bez kiše, od petka sledi toplije vreme              Otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu 27.aprila              Popadić: Pravnica Dragana Golubović novi vd direktora JKP Lim              Pokrenuta inicijativa za oslobađanje od naplate takse za ulazak u NP Tara svih vozila sa užičkim tablicama              Vučić: Ispunili smo teške obaveze iz Briselskog sporazuma, 11 godina ZSO nije ni na vidiku             

 
Бициклистички караван и Дан без аутомобила у оквиру Европске недеље мобилности
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
21.09.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Град Ужице је један од градова у Србији који обележава Европску недељу мобилности,

која се одржава сваке године у периоду од 16. до 22. септембра. Циљ ове манифестације фокусира се на безбедно пешачење и вожњу бицикла, као и користи које овакав вид кретања може да има на наше здравље, животну средину и финансије. Активни начини транспорта не емитују штетне гасове, чувају наш кардио - васкуларни систем и одржавају тело здравијим.

Са претходног Каравана одржаног прошле године, фото: сајт града Ужица

"Град Ужице већ традиционално четврти пут заредом организује Ужички бициклистички караван. Старт каравана је са старог железничког моста на Градској плажи данас у 11 часова. Бициклисти ће се од Градске плаже кретати градским шеталиштем које пролази кроз кањон Ђетиње, некадашњом трасом пруге уског колосека“, рекла је Дуња Ђенић позивајући суграђана да у што већем броју узму учешће.

Дуња Ђенић, фото: сајт града Ужица

„Бициклистички клуб „Ера“ је ту да првенствено у ову акцију укључи најмлађе, дечаке и девојчице , чланове клуба. Драго ми је што ову стазу све више и више користе људи као једну од најбољих рекреативних стаза. Волео бих да у овој манифестацији што више учешћа узму млади и да њих упутимо у те стазе рекреације од малих ногу, то је оно што је најважније“ навео је Ненад Миливојевић, председник Бициклистичког клуба “Ера”.

„Такође ми је драго што су ове године узели учешћа и студенти јер без младих нема ништа. Хтео бих да се захвалим Самосталном синдикату Импол Севала, јер доста помажу локалну самоуправу и спорт. Верујем да ће одзив бити велики, а и време је идеално за вожњу бициклом. Позивам све суграђане да нам се придруже у овој акцији, ово није такмичење већ дружење и излет у природи“, рекао је Миливојевић.

Председник Бициклистичког клуба “Ера” Ненад Миливојевић, фото: сајт града Ужица

Маријана Селаковић председница Уније студената Ужица је истакла да се Унија увек радо одазива позиву за учешће на оваквим догађајима.

„Желимо да покажемо и да поносно истакнемо да су млади Ужица једни од најактивнијих младих у Србији, што смо показали организовањем разних акција. Овом приликом желим да позовем све младе да учествују у бициклистичком каравану, јер осим што се промовише здрав живот, млади имају прилику да упознају лепоте свог града“, навела је Селаковићева.

Маријана Селаковић председница Уније студената Ужица, фото: сајт града Ужица

„Ужички бициклистички караван” заједнички организују Град Ужице, Самостални синдикат компаније Импол Севал, Бициклистички клуб “Ера” и Унија студената Ужица.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice biciklizam karavan automobili pesacenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.712.103 посета
Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)