Ариљци негују сећање на јуначки Гвоздени пук 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ариљци негују сећање на јуначки Гвоздени пук
Trenutno na sajtu: 327       |       Podeli:
09.11.2022 | 0 коментар(а)



Ражањ/Ариље - Поводом 110 година од формирања Гвозденог пука у Топличком крају, за борбу против непријатеља у Балканским и Првом светском рату,

делегација Савеза удружења потомака ратника 1912-1920- године општине Ариље, посетили су своје другове из општине Ражањ, тачније из села Витошевац.

Окупљању је присуствовала и делегација из Беле Паланке.

Након полагања венаца у Алеји великана у Витошевцу, за присутне неговатеље традиције организовано је дружење у етно селу.

Иначе, војници чувеног Гвозденог пука показали су невидјени хероизам у борби против далеко бројнијих бугарских и аустроуграских војника у одлучујућим биткама за слободу Србије.

„Овом приликом се захваљујемо мештанима села Витошевац, а посебно председнику Савеза Миодрагу Ракићу на лепом дочеку и чувању сећања на пале хероје”, изјавио је председник Удружењапотомака ратника Србије од 1912-1920 године, Драгутин Николић.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRVI SVETSKI RAT WW1 BALKANSKI RAT GVOZDENI PUK HEROJI VELIKI RAT TOPLICA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.485.129 посета
Тренутно на сајту: 328 посетилац(a)