Na današnji dan pala raketa Prijevorčaninu Miloljubu Todoroviću pod prozor 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Na današnji dan pala raketa Prijevorčaninu Miloljubu Todoroviću pod prozor
Trenutno na sajtu: 399       |       Podeli:
26.03.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Na današnji dan 1999. godine oko 21 sat, tokom napada avijacije NATO-a, u dvorištu Miloljuba Todorovića (72),



seljaka iz Prijevora kod Čačka, pao je projektil koji je delimično eksplodrao. Srećom, žrtava i povređenih nije bilo. Bomba je, na 15 metara od kuće, načinila krater širine četiri i dubine dva metra.
„Otac mi je stalno govorio da, ako čujemo kokošku kako kakoće pred kućom, mora odmah da bude smeštena u lonac. Tako će se dogoditi i sa Olbrajtovom”, kazao nam je seljak i rezervni kapetan prve klase, koji je vojsku služio u Bitolju, odmah posle Drugog svetskog rata.

Todorović pripoveda da mu je od sve imovine nastradalo samo bure sa šljivovicom. Jer, zbog srećnog raspleta, red je bio da počasti oko 300 meštana ovog sela pored Zapadne Morave, koji su mu u toku noći i narednog jutra odlazila nudeći pomoć. Morao je da nabavi i dodatne količine kafe za neočekivane goste.
„Zamislite šta je život”, reče on. U šest uveče došli su mi unuk i unuka iz Beograda, gde studiraju, a iz susednih Trbušana praunuk Nemanja, kojem su samo dve i po godine. Računali smo da su u mojoj kući najbezbedniji, lepo smo večerali, pojeli i palačinke, bilo nas je ukupno devetoro. Srećom, projektil je promašio kuću, pa smo svi živi, zdravi i volimo Srbiju.

Ovo je zabeležno u knjizi „Čačak i Lučani-teški dani još teže noći” Gvozden Lj. Otaševića, koju je izdao Glas zapadne Srbije.

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti srbija nato bombardovanje gvozden otasevic knjiga

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.319.507 посета
Тренутно на сајту: 399 посетилац(a)