Планинари, не дирајте наш интерес и будућност, ако хоћете лепо ту смо, ако Вам се не свиђа заобиђите нас 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Планинари, не дирајте наш интерес и будућност, ако хоћете лепо ту смо, ако Вам се не свиђа заобиђите нас
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
06.04.2023 | 4 коментар(а)



Чачански опскурни портал који себе назива објективним, све чини да спречи и унизи мештане планинских села на Каблару који су листом,

сем Митровића, својим потписом подржали градњу видиковца и чак се одрекли дела имања. Тако је данас „славни” портал објавио саопштење некаквих планинара који у ове врлети како кажу мештани долазе да би се проводили по некад и иживљавали, али никада нису питали њих који вековима живе на тој планини шта мисле.

„Планинарски савез позива све одговорне институције и појединце да се посвете обавезама заштите природе посебно у планинским подручјима који су ризница биодиверзитета наше земље и да преиспитају неопходност изградње стакленог видиковца на врху Каблара, као и да још једном пажљиво размотре све потенццијалне последице у процесу изградње и експлоатације оваквог објекта на врху планине Каблар”, пренео је један од чачанских портала чији власник је познат по рекетирању привредника, бројним сумњивим аферама, политичарењу и човеку који злоупотребљава проблеме хушкајући их да протестују не ретко инструирајући шта да раде.

Ми смо Каблар и сачували, половина Вас и не зна где је

Са друге стране мештани Каблара питају где су сви ти стручњаци били када су деценијама живели у беспуту, без струје и када су се борили да опстану на овој често суровој планини.

„Нас 26 мештана чија имања су на врху Каблара  потписали су да се апсолутно слажу и подржавају градњу видиковца. Заиста је безобразно, непристојно и дрско да неки људи за којима смо чистили отпад деценијама који су пијани остављали по Каблару и нашим имањима држе предавања о екологији. Оставите овај народ на миру, подржавамо градњу јер он значи напредак за наш крај ! Немојте се Ви секирати, знамо ми да чувамо и планину и душу нашег  Каблара”, кажу Кабларци.

Иначе Град Чачак расписао је тендер за градњу видиковца који ће се налазити на месту  дотрајале старе металне платформе која је потпуно не безбедна  и већ у стању распада. Против градње су поједини активисти који су до сада својим активностима спречили чишћење  корита реке Мораве од  наноса , шлјунка и разног врста отпада  као што су пањеви, гуме, пластика тврдећи да ће се роде и чапље одселити узводно а сове побећи из свог склоништа. Све то било би смешно да ти исти људи својим чињењем не наносе огромну штету  јер смо сведоци да су нам корита река препуне свакаког смећа. 

Још гора несрећа је што искрену бригу за свој крај појединци зоупотребљавају у своје  политичке обрачуне иако је чињеница да је Овчар Бања у односу на само десетак година раније добила обрисе какве заслужује, уређене обале, стазе за шетање, мобилијар у самом центру, ускоро канализацију а цео природни пејзаж моћи ће да се као на длану посматра са узвишења на којем се сада налази опасна метална платформа која се уколико на њу стане више љубитеља природе, може срушити у бездан. Није ни мало нормално да један видиковац какав се гради свуда по Европи смета некоме на Каблару. Није тачно да ће нарушити природу, биће лепши, сто пута безбеднији од садашњег и Кабларским селима која вепе за светом и народом донеће берићет. То је истина.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kablar vidikovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (4)

  • Maka

    I ja sam svakoj vlasti opozicija. Ali ne možemo da kočimo stvari koje su dobre. Samo napred i srećan rad.
  • Pitam

    Sta kaze veseli Milic pecurkas-zna li se kad ce da prestane da zagadjuje i smrdi u naselju kod doma?
  • Stojan

    Taj cojle je takva bagra da mu treba olupati pxxku. Ne da je preterao vec maltretira redom.. Dzukela koja je samo menjao partije krao naftu i krao otimao gde je stigao. To sto je homoseksualac je privatna stvar ali da je na sto mesta zaslužio duple batine to je tacno. I nemoj da misli da ce proci i izvuci se tek tako . Mnogima je zagorčao zivot mnogo ljudi ponizio uvredio. Mnogoo
  • Rka

    Dobro je da nije ozon 🤣. Nego zna li se gde mu je Cvorak nije pisao 24 sata
  • Furuna u kvaru

    Raskinuli su. Cojle dobio diareju
  • Sumadinac

    Vidikovac Da, staklo Ne.. Pa polovina posetilaca ne sme da stane na staklo na toj visini ?! Zasto praviti diskriminaciju ? Umesto stakla ugradite drvo i sve je Ok !
  • Kablarnet

    Pa ako je drvo providno moze. Ali ne vidim tu problem. Malo andrenalina



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.343.416 посета
    Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)