Švajcarska podržala projekat opštine Prijepolje sa više od 22 hiljade evra 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Švajcarska podržala projekat opštine Prijepolje sa više od 22 hiljade evra
Trenutno na sajtu: 725       |       Podeli:
01.04.2024 | 0 коментар(а)



Prijepolje – Kroz program „PRO – Lokalno upravljanje za ljude i prirodu“ Vlada Švajcarske podržava sprovođenje 10 projekata lokalnih



samouprava, među kojima je i Prijepolje, usmerenih na poboljšanje ekonomskog položaja neformalnih sakupljača otpada i unapređenje njihovog pristupa javnim uslugama relevantnim za socijalnu uključenost u kontekstu modernizacije sistema upravljanja otpadom.

Ukupan iznos finansijske podrške je 234.566 evra, a projekte će sprovesti i opština Prijepolje koja će dobiti 22.152 evra za projekat uspostavljanja lokalnog koordinacionog mehanizma i angažovanja porodičnog asistenta sa punim radnim vremenom koji će pokrivati i prioritetnu grupu u Sjenici,a fokus će biti na regionalnoj saradnji sa Pribojom, Novom Varoši i Sjenicom. Opština Prijepolje je već uradila procenu potreba sakupljača i njihova uloga će biti definisani, a mere za poboljšanje statusa uključene u novi Regionalni plan upravljanja otpadom koji obuhvata Prijepolje, Priboj, Novu Varoš i Sjenicu. Obuhvat podrške u okviru programa „PRO – Lokalno upravljanje za ljude i prirodu“ odnosi se na angažovanje porodičnog asistenta za pružanje direktne pomoći ugroženim porodicama neformalnih sakupljača otpada i osnivanje lokalnog koordinacionog mehanizma za sistemsku podršku u rešavanju prava i potreba lokalnih sakupljača otpada.

Podržane lokalne samouprave će u naredna 22 meseca realizovati projekte u saradnji sa centrima za socijalni rad, kancelarijama Nacionalne službe za zapošljavanje, javno komunalnim preduzećima, domovima zdravlja i lokalnim organizacijama civilnog društva.

Vrednost pojedinačnih projekata zavisila je od broja članova porodica sakupljača otpada sa prebivalištem na teritoriji lokalne samouprave, kao i od potrebe da se podrže porodice sakupljača na teritoriji drugih lokalnih samouprava.

 

 

GZS / PP Media

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.635.155 посета
Тренутно на сајту: 726 посетилац(a)