Прича Грешног Милоја о једној пегли 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Прича Грешног Милоја о једној пегли
Trenutno na sajtu: 504       |       Podeli:
15.02.2023 | 1 коментар(а)



Чачак – Један од водећих чачанских привредника држи ашчиницу у центру Београда, и КМН у Чачку,

с времена на време чува овце у Парменцу и пише књиге о свом трошку, већ је догурао до 20 наслова. Његова збирка сећања и мудролија под називом Грешни Милоје Стевановић (74) – Казивања, доживела је ових дана пето издање и знатижељник који узме да листа оно што је између корица неће знати кад да престане.

Ту су се слегле животне причице и у свакој, уз обавезно зрно памети, стоји и нешто од онога што носимо и најчешће кријемо у души. А Милоје јок, он одма` све изнесе на пут, онако како је било.

Ево чега све има у његовој „Причи о пегли”, опет објављеној у Казивањима...

„Кад смо се узели Нада и ја нисмо имали ништа. Сад смо матори људи, али ми се чини да бисмо јопет могли почети од пегле.

Како пегле?

Е, то је посебно, мени драго збитије. Кад смо се узели, сва наша имовина стала је у једну омању торбу коју смо на мотоциклу поњели у заједнички живот.

После прве брачне ноћи направили смо списак материјалниг добара која су нам нужна: игла и конац, маказице за шечење ноктију, шерпица, тигањ, џезва, чаше, шољице, два тањира, виљушке, кашике, нож, решо и пегла.

Кад смо сагледали цене потребитиг и нужније стварчица, виђели смо да до наредног месеца морамо да се одрекнемо једног од два најскупља добра: решоа или пегле.

Надини разлози су превагнули: срамота е д-идемо неопеглани. Одлука је доњета: купуемо пеглу. А решо мора да сачека боље време.

Тог месеца, меденог како га зову, од топлих јела имали смо само пржена јаја, јер једино она могу да се припреме на преврнутој пегли. Ништа друго не може да се испржи или проври, јер аутомат искључи пеглу пре тачке кључања.

Ако немаш истинитог друга уза се и ако ти Бог не поможе, не уздај се ни у шта и ни у кога.”

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Radosav Drazovic

    Super



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.639.748 посета
    Тренутно на сајту: 505 посетилац(a)