„Свици у мраку" Крсним ходом од Аранђеловца преко западне Србије до Острога 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
„Свици у мраку" Крсним ходом од Аранђеловца преко западне Србије до Острога
Trenutno na sajtu: 369       |       Podeli:
14.03.2023 | 0 коментар(а)



Чачак/Аранђеловац – У циљу проширивања смештајних капацитета инкузивног кампа



„Свици у мраку” у аранђеловачком селу Венчане, глумац Микица Петронијевић охрабрио се на једну хуману мисију у виду ходочашћа. Он је по благослову свештеника Епархије шумадијске кренуо на путешествије до Острога и то пешке. Стигли су до западне Србије.

Глумцу Микици Петронијевићу који се осмелио на ову хуману мисију 5. марта на путу од читавих 600 километара свакодневно се придружују планинари, студенти, мештани појединих села. Они су посетили малу српску „Свету гору”, манастир Јежевицу, сада су тренутно на путу ка Ушћу, па потом Студеници, наставиће, преко Сјенице, Пријепоља, па све до Острога.

Крсни ход хуманитарног карактера од Венчана крај Аранђеловца, па све до манастира Острог, чији је циљ прикупљање средстава за летњи камп „Свици у мраку” за децу оболелу од аутизма.

„Успут намс е свакодневно придружују пријатељи и планинари, свако ко може колико и тако очекујемо целом овом рутом да буде, да намс ељуди прикључују на један или два дана колико ко може да издржи”, рекао је Војислав Луковић, ипођакон.

Технички опремљени,ови ходочасници, корак по корак преко Шумадије и западне Србије, путевима Светог Саве, како кажу јачају свој дух да би стигли до циља.

„Свици у мраку" Крсним ходом од Аранђеловца преко западне Србије до Острога,фото: ГЗС

„Тако се скупи и направи мозаик, скупе се коцкице, и направите једну овакву причу да смо ми ту сви заједно. Ми на пример узмемо торбе на Савинцу, донесемо торбе овде у Овчар, они иду пешке, онда ми те торбе пребацимо до Јежевице, они иду за нама. Свака помоћ која је потребна, првенствено, медицинска, затим храна, ,и смо ту да помогнемо”, истакао је Слободан Рајић, председник Клуба слепих и слабовидих „Додир” Чачак.

Микица Петронијевић, глумац и идејни творац ове акције Крсни ход, истиче да се овом ходочашћу придружују сви који желе да пруже подршку на било који начин, те да укажу на проблеме са којима се сусрећу особе оболеле од аутизма.

Микица Петронијевић, глумац и идејни творац ове акције Крсни ходa, фото: ГЗС

„Етапно се придружују људи од етапе до етапе, колико ко може и колико дана може да издвоји и колико има вере уз себе да може да издржи, тако да су сви добродошли”, изјавио је Микица.

Микица каже да је овај пут вредан сваке пажње посебно кад се сагледа из другачије прспективе.

„Морам да истакнем да заиста уживамо у прелепим пределима наше земље Србије, која смо до сада видели. Ту има свега, дивних крајпуташа, дивних крајолика и предела, важних историјских места и лепих старих српских кућа”, закључује Микица.

Подвиг овог хуманитарног ходочашћа дуг је 600 километара, а снага једног друштва препознаје се по томе колико се изборимо за његову најслабију карику.

Прилог емитован у емисији „Јутро” на Првој телевизији:

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KRSNI HOD MIKICA PETRONIJEVIC OVCAR BANJA JEZEVICA STUDENICA OSTROG

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.383.069 посета
Тренутно на сајту: 369 посетилац(a)