Сви мештани села Семегњево потпуно одсечени од света, ни најстарији не памте овакву катастрофу 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Сви мештани села Семегњево потпуно одсечени од света, ни најстарији не памте овакву катастрофу
Trenutno na sajtu: 296       |       Podeli:
14.06.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Два дана након незапaмћеног невремена и даље стижу драматичне слике из поплављених
Драматичне слике и два дана након неврмена стижу из Семегњевa, фото: РИНА

подручја. Село Семегњево на Златибору и неколико стотина његових мештана су потпуно одсечени од света, јер је пут који води до њихових кућа претрпео катастрофална оштећења и од момента кад се невреме силовито сручило, више није у функцији.

"Ни најстарији мештани не памте да је вода некад раније нанела баш оволику штету путној инфратсруктури. Преко 700 метара пута је потпуно уништено, чак толико да ништа ни не наговештава да су туда некада пролазила возила. Неко ко се ту затекне први пут, помсилио би да је одувек било речно корито. Вода је носила све пред собом и на тој деоници ништа није остало", каже за РИНУ Лука Црепуљаревић из села Семегњево.

фото: РИНА

Осим ових 700 метара пута који су потпуно однети, још преко три километра је такође оштећено и у јако лошем стању и захтева хитну санацију како би житељи Семегњева могли нормалн да функционишу.

"Ситуација је веома тешко јер у селу живи доста и старијих људи, тако да не смем ни да помислим шта би било кад би неком од њих, не дај Боже, била потребна медцинска помоћ. Постоји алтернативни пут којим се може стићи до Златибора, али је он такође у јако лошем стању. Само теренски аутомобили могу туда да прође, па то додатно отежава стање", додаје Лука.

Фото: РИНА

Вода која се излила у овом залтиборском селу није причинича штету на стамебеним објектима и породичним домаћинствиа, али су поплављене поједине викеднице на том подручју.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina semegnjevo poplava nevreme

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.912.905 посета
Тренутно на сајту: 297 посетилац(a)