Фармери чачанског краја о скинутим ограничењима цена одређених врста меса 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Фармери чачанског краја о скинутим ограничењима цена одређених врста меса
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
16.02.2023 | 0 коментар(а)



Чачак – С обзиром на то да цене појединих врста свињског меса и пилетине више нису ограничене,



Горан Бојовић из чачанског села Брезовице који са бави узгојем аутохтоне расе свиња Моравке каже да не би би требало да дође до повећања цене, с обзиром на то да он свиње узгаја на традиционалан начин, сматра да код раса белих свиња можда и може доћи до неких промена.

Аутохтона раса свиња Моравке на газдинству Бојовића у Брезовицама, фото: ГЗС

„Имајући у виду да је смањена производња узгоја свиња, може долазити до неких успона и падова, кад крену славе или неки обреди који се дешвају у нашим крајевима, што можда повлачи велике количине свињског меса и самих прасића”, рекао је за Глас западне Србије Горан Бојовић.

Горан је истакао да он своје свиње храни претежно органском храном.

„Процес самог узгоја је довео до тога да мора доћи до поскупљења, јер нема довољно хране на тржишту, јер беле свиње и зависе од те концентроване сточне хране. Када су у питању црне свиње у Србији је повећан број јединки приплодног материјала, самим тим је повећана и бројност саме атохтоне расе свиња Моравке и та тенденција ће ићи узлазном путањом, а што се тиче пласмана и продаје народ је почео да конзумира, јер је видео разлику од самог узгоја на слободном простору”, нагласио је Бојовић.

Аутохтона раса свиња Моравке на газдинству Бојовића у Брезовицама, фото: ГЗС

Када се говори о узгоју свиња, поставља се питање и пласмана, Горан нема проблем са триштем и продајом својих производа са планине Јелице.

„Ми наше производе овде спремамо за „Моравски маркет” у Чачку и сматрам да ће наши производи још лакше наћи пут до својих купаца. Иначе, наше свиње једу искључиво храну са наших имања, са нашег газдинства. Све вишкове хране од бареног кромпира, до купуса, све што може да смањи количину концентроване хране ми дајемо нашим свињама како би добили што квалитетнији узгој”, закључио је Бојовић.

Укључење са Гораном са газдинства Бојовића из планинског села Брезовице емитовано у емисији „Јутро” на Првој телевизији:

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CENE GORAN BOJOVIC SVINSKO MESO

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.864.212 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)