Равногорски покрет: Ћурчић се клео да неће трговати одборничким мандатом 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Равногорски покрет: Ћурчић се клео да неће трговати одборничким мандатом
Trenutno na sajtu: 303       |       Podeli:
03.02.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Градски одбор Равногорског покрета саопштио је данас да су двоје одборника Групе грађана "Јединствени Чачак",

изласком из одборничке групе "Двери - За спас Чачка", погазили реч да неће трговати одборничким мандатима.

Саопштење Градског одбора Равногорског покрета преносимо у целости:

Равногорски покрет је удружење грађана (надстраначка организација) који су заклети пред Богом и србским народом да ће чувати србски национални идентитет и бранити га како од страног тако и од унутрашњих непријатеља.

На првом месту ту је сведочење истине о борби и жртвама ЈВО за време Другог светског рата о чему се до 90-их година није смело јавно говорити, јер је после комунистичке окупације 1944. године и њихове лажљиве идеологије истина била забрањена и често сурово кажњавана.

Са појавом србских Двери 1999. године на србској културној сцени ми равногорци смо препознали рађање првих србских интелектуалаца који имају и ум и срце које ће уложити за добробит отаџбине, сведочећи истину о дагађајима и личностима из наше богате историје. Од 2004. године када се формира ОО Чачак почиње и ближа сарадња равногораца са Дверима, а нарочито са Бошком Обрадовићем како на њиховим трибинама тако и на нашим важним скуповима.

Када су Двери објавили да крећу у ту храбру авантуру политичке борбе за интересе Србије, о којима су до тада сведочили на свим многобројним трибинама, ми равногорци из Чачка смо са задовољством први честитали и јавно подржали и придружили се програму Двери. Касније су подржале програм и покрет за Чачак и удружење Ћирилица.

Први мандат од четири године протекао је у заједничкој борби око тема које смо сви заједно предлагали и заступали у Скупштини града што је имало и великог одјека код грађана и Супштина је поново постала интересантна грађанима који су почели редовно пратити заседање.

Пред изборе 2016. године Дверима се прикључују и Покрет српске омладине и група грађана Јединствени Чачак који одговарају на јавни позив Двери да се уједине све патриотске снаге на једној листи "За спас Чачка". Тада срећемо Братислава Ћурчића чија комунистичко-полицијска прошлост нама равногорцима никако не одговара на шта смо и указали (тада још нисмо знали за његово прелетачко искуство), али он нас је убеђивао, чак се и клео у своју децу како му није стало до одборничког места, да је за њега реч светиња, да ће ту укључити неког од својих чланова, а он ће већ својим искуством помоћи јер му ништа не треба. Касније када је на конкретним акцијама почело да се мери учешће коалиционих партнера показује се да је његова реч на коју се толико позивао безвредна, а обећања празна.

Уласком у Скупштину Братислав Ћурчић показује своје право лице, дистанцира се од оних којима је давао реч да је њему одборничко место небитно и преко ноћи схвата да они који су га дочекали раширених руку су у ствари они који „прете ратом, инсистирају на поделама и јавно лажу“, а одборнички мандат који му беше небитан сада му постаде итекако битан јер је схватио да може добро да га уновчи.

У Скупштини упознајемо и Лидију Тановић његову куму као другог одборника, свима је то јасно нису одборници Двери, не уклапају се ни у једну од тема које кандидујемо, а већина је социјалног карактера, за које он сада прича како ће се борити. Овај чин би многи назвали велеиздајом али за нас равногорце ово је само нормално понашање комунисте у актуелном политичком тренутку, јер су издаја и лаж темељ комунистичке идеологије вазда били.

Што би рекао наш познати писац Антоније Ђурић "С обзиром да је комунизам пао комунисти се сјајно држе", препуне су их владајуће партије зато је србски национални и економски интерес у све горем стању због њихове дeмагогије и лицeмерног представљања себе као жртве не би ли могли наставити да лепо живе (само они) на леђима србског народа.

Што се тиче финансирања Двери, оно што највише боли прелетача Ћурчића, част нам је и задовољство да финансирамо организацију која је настала из народа коју није створила ни УДБА ни CIA, нити је контролише неки тајкун, организација која нам је омогућила да можемо слободно сведочити истину у интересу грађана плашећи се само Бога на чему нам завиде многи часни одборници владајуће гарнитуре који то због партијске послушности не смеју.


Равногорски Покрет ГО Чачак

вд председник

Ацо Ђенадић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.555.265 посета
Тренутно на сајту: 303 посетилац(a)