Održan Festival školskih horova grada Užica 


Danas promenljivo oblačno i toplo sa lokalnom pojavom kiše              Preventivne preglede obavilo više od 23 hiljade građana Srbije              Tokom proteklog vikenda na putevima u Srbiji stanje bezbednosti saobraćaja značajno pogoršano              Požar na deponiji Duboko ugašen na površini većoj od 70 odsto, u toku aktivnosti na gašenju žarišta              Vučić - Grupa građana je dobila ogroman novac da ruši Čačak i Todorovića             

 
Održan Festival školskih horova grada Užica
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
09.05.2024 | 0 коментар(а)



Užice - U Narodnom pozorištu Užice održan je drugi po redu festival školskih horova grada Užica. Publika je uživala u izvedbi šest



školskih horova a učesnike i prisutne pozdravila je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević. Ona je ovom prilikom uručila Sporazume o saradnji između grada Užica, ustanova kulture grada Užica i visokoškolskih ustanova, ustanova srednjeg, osnovnog i predškolskog obrazovanja, svim potpisnicima.

“Mladi ljudi nisu samo posetioci i gledaoci, već i kreatori i nosioci ideja. Vodeći se time, kreirali smo Sporazum o saradnji između grada Užica, ustanova kulture grada Užica i ustanova obrazovanja. Ovim Sporazumom, koji čini 29 potpisnika uspostavljamo saradnju radi aktivnog i kontinuiranog uključivanja svih učesnika iz sistema obrazovanja i vaspitanja u kulturne sadržaje i događaje, jer prisustvo dece i mladih, aktivnostima koje sprovode ustanove kulture, kao i njihova partcipacija u kreiranju kulturnih sadržaja, od krucijalne su važnosti”, istakla je gradonačelnica.

 Prema njenim rečima, od izuzetne je važnosti i to što će se i u programe i godišnje planove rada uvrstiti posete ustanovama kulture, u cilju unapređenja razvoja kulturnih potreba i navika dece i učenika, kao i podizanje svesti o značaju savremenog stvaralaštva i kulturno-istorijskog nasleđa.

“Naši najmlađi sugrađani biće deo organizovanih poseta, prezentacija stalnih postavki i kulturnih sadržaja iz aktuelnih programa, obilazaka objekata u kojima se ustanove kulture nalaze, kao i odgovarajućih neformalnih edukacija koja se tiču rada ustanova u oblasti kulture za koju su ustanove nadležne. Sa druge strane, naše ustanove kulture daju mogućnost vaspitačima, učiteljima i nastavnicima da svoje aktivnosti, odnosno školske časove, održe u samim ustanovama, naglasila je gradonačelnica.

 

Ona je poručila da će grad nastaviti sa ulaganjima u kulturu, boreći se sa svim nepredvidivostima i izazovima jer, to jeste najveća i najvažnija zaostavština.

Ove godine Festival škoskih horova održan je u okviru programa Užice- Prestonica kulture Srbije, a prema rečima koordinatora i menadžera programa Branislava Mitrovića grad Užice će dobiti razne benefite u kulturnim sadržajima, prostorima predviđenim za kulturu, legate, galerije, dečiji kulturni centar, salu za koncerte, predstave.

“Na festivalu nastupa šest škola sa zanimljivim, šarenolikim repertoarom. Publika će čuti dečije pesme, biće popularne muzike, stranih numera i zavijačnih pesama. Ovim sporazumom između grada Užica, ustanova kulture i svih obrazovnih ustanova želimo da podstaknemo mlade ljude da ne budu samo posmatrači kulturnih sadržaja, već i kreatori”, rekao je Mitrović.

Svaki školski hor predstavio se sa dve numere. Publika je uživala u izvođenjima horova osnovnih škola “Dušan Jerković”, “Prve osnovne škole kralja Petra II”, “Nada Matić”, “Aleksa Dejović” iz Sevojna, “Slobodan Sekulić” i Osnovne škole “Stari grad”.

 

 

GZS / Grad Užice




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GRAD UZICE SKOLSKI HOR

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.581.788 посета
Тренутно на сајту: 346 посетилац(a)