Шести Јадовнички ултрамаратон од 16. до 18. јула 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Шести Јадовнички ултрамаратон од 16. до 18. јула
Trenutno na sajtu: 236       |       Podeli:
24.06.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Најбољи ултрамаратонци окупиће се поново након једногодишње паузе у Пријепољу.

Јадовнички ултрамаратон, који организују Спортско удружење екстремних спортова „Фијуљ“ и Удружење грађана „Јадовник – оаза нетакнуте природе“, уз помоћ Спортског савеза, биће одржан од 16. до 18. јула, када ће се ултрамаратонци из десетак земаља такмичити на три стазе.

Средином јула најбољи ултрамаратонци поново стижу у Пријепоље, где ће на три стазе дугачке 63, 43 и 13 километара одмерити снаге и претрчати неке од најлепших крајолика пријепољске општине. Чланица Спортског удружења екстремних спортова „Фијуљ“ Милица Јоксимовић, каже да је до сада учешће потврдило 130 такмичара.

„За 16. јул планиран је долазак такмичара, преузимање стартних пакета и одржавање техничког састанка. Наредног јутра планиран је старт свих трка, у 6 сати крећу тркачи на стази од 63 километра, у 8 часова је старт трке на 43 километра а од 10 часова почиње трка на стази од 13 километара. Старт и циљ свих трка је са платоа Дома културе”, појашњава Милица.

Милица Јоксимовић и Лука Шуљагић, фото: ПП Медиа

У претходних пет година Јадовнички ултрамаратон, није имао подршку локалног Спортског савеза, међутим то се од ове године променило.

„Желели смо да се укључимо у јадовнички ултрамаратон, да помогнемо и подржимо финансијски и организационо ову манифестацију. Циљ нам је да ултрамаратон живи и да из године у годину буде све масовнији”, истиче секретар пријепољског Спортског савеза Лука Шуљагић.

Основни циљ јадовничког маратона је промоција природе планине Јадовник и кањона реке Милешевке, спорта и здравих стилова живота.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje ultramaraton jadovnik

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.453.192 посета
Тренутно на сајту: 237 посетилац(a)