Одборници Скупштине општине Чајетина усвојили буџет за 2023. годину 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Одборници Скупштине општине Чајетина усвојили буџет за 2023. годину
Trenutno na sajtu: 303       |       Podeli:
15.12.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Буџет за наредну годину је планиран у износу од три милијарде 670 милиона динара и развојног је карактера јер је 65 одсто

предвиђено за инвестиција а само седам одсто за личне дохотке. Поред ових средстава, велики број инвестиција финансирамо средствима инвеститора, тако да очекујем да ће са тим средствима буџет износити око пет милијарди динара, колики је отприлике био и ове године – рекао је председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић након данашње седнице.

Усвојеним буџетом је планирано 500 милиона динара за изградњу нових путева и улица, као и додатних 100 милиона за њихову реконструкцију и одржавање. Планирана су средства за наставак изградње водовода Сушичко врело, за реконструкцију магистралног цевовода од Рибнице ка Златибору, као и изградњу секундарних мрежа водовода на Златибору, у Чајетини и у сеоским месним заједницама.

Планирано је и 90 милиона динара за улагање у млекару и агро бизнис центар у Кривој Реци, 35 милиона за изградњу рециклажног дворишта на Златибору у оквиру локалног комуналног јавног предузећа, као и за остале инфраструктурне пројекте, од изградње спортских терена, до дечијих паркова, пешачких стаза и изградњу и одржавање јавне расвете.

Сигуран сам да ћемо, наставио је Ђурић, и у наредној години успети да реализујемо доста значајних и капиталних пројеката, баш као и ове године, у којој смо урадили близу 100 километара путева и улица на територији општине Чајетина. Поред изградње нове путне инфраструктуре, имамо и уговорене послове чија реализација није остварена у току ове и чији завршетак очекујемо у наредној години.

На данашњој скупштинској седници је именован директор Комуналног јавног предузећа Златибор, донето је неколико одлука о докупима земљишта непосредном погодбом ради исправка граница катастарских парцела и усвојен је План детаљне регулације за Ски центар Торник.

Усвојен је статут предузећа "Зоо хигијена", а на претходним седницама смо именовали вршиоца дужност директора, као и Надзорни одбор, који је усвојио овај статут а одборници су га данас потврдили на скупштини, чиме су донети сви правни акти овог предузећа и 1. јануара 2023. године оно крећу са радом. У буџету смо планирали средства за почетак њиховог рада, а радимо на изради пројектне документације за изградњу прихватилишта за псе, тако да очекујем да то у пуном капацитету профункционише већ до краја године" додао је Ђурић.

За 26. децембар смо предвидели још једну седницу Скупштине општине Чајетина на којој ће одборници усвојити планове и програме рада општинских јавних предузећа и установа, како би они несметано могли да раде већ од првог дана наредне године, закључио је Ђурић.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.439.868 посета
Тренутно на сајту: 304 посетилац(a)