Штаб разматрао епидемиолошку ситуацију, извештај о јунској поплави и дао сагласност за рад базена 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Штаб разматрао епидемиолошку ситуацију, извештај о јунској поплави и дао сагласност за рад базена
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
31.07.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Штаб за ванредне ситуације данас је одржао је 97. редовну седницу на којој је најпре разматрана тренутна епидемиолошка ситуација
Фото: ГЗС

на територији општине Лучани по питању ковид вируса. Директор Дома здравља, др Даница Стефановић је обавестила чланове Штаба да је од почетка другог таласа вируса, од 01. јула до данас у Дому здрава у Лучанима урађено 649 прегледа, 324 серолошка теста, наводи се у саопштењу Општине Лучани.

Такође је урађено 123 ПСР теста, 35лица је ковид оболело , шест хоспитализовано, једно лице је преминуло, десет лица је излечено док се чека  извештај за 21 урађен тест.

 Ковид амбулата Дома здравља континуирано ради од 17. марта док се у Стационару непрестано лече болесници са другим болестима. Стационар је  затворен за посете, како вирус не би ушао међу старије и теже оболеле којих  тренутно има 17 на болничком лечењу.

У наставку седнице, Штаб је разматрао извештај о стању угрожености од поплаве од 23. јуна на територији општине Лучани у оквиру кога је начелник Штаба, Зоран Вучићевић навео да се јунскапоплава може убројати у десетогодишње поплаве са високим нивоом вода, великом плављеном површином и релативно дугим трајањем, с озиром да се ради о бујичним водама. Током поплаве је поплављено 100 домаћинстава и угрожено 370 становника. Скоро тотално је уништено пољопривредно земљиште у површини од 500 хектара, под засадима малине, купине, детелине, кромпира, поврћа.

Оштећено је око 20 км  општинских путних праваца  и око 150 км некатегорисаних путева. Вода је ушла и оштетила зграде јавних установа, и то:  средње школе у Гучи, основне школе у Вичи, Електродистрибуције РЈ Гуча. Предузете су бројне мере на заштити и спасавања људи и материјалних добара. Формиране су комисије за процену штете на привредним субјектима и стамбеним објектима. Штета наведена у привреди износи око 140 милиона динара док је за 74 стамбена објекта одређена категорија оштећења од прве до пете, што кроз новчану помоћ износи од 120 до 600 хиљада динара адекватно категорији оштећења.

Разматрајући уочене проблеме током јунске поплавеи недефинисане активности у раду црпне станице у Лучанима, на  панелима који се постављају на дљинском мосту, бедема у Ђераћу као и кишне канализације, Штаб је заузео став да се на заједничком састанку представника локлане самоуправе, предузетника и јавног предузећа „ Србијаводе“ јасно искажу задужења током поплавних таласа.

Штаб за ванредне ситуације је дао сагласност на рад новоизграђеног пливачког базена за посетиоце, с тим што се у свему морају поштовати прописане одредбе Владе Републике Србије. Штаб је дозволио баштама ресторана да могу да раде до 23 уместо досадашњег ограничења до 22 часа.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani epidemioloska situacija poplava bazen

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.171.539 посета
Тренутно на сајту: 396 посетилац(a)