Potpisan ugovor za zamenu kotlarnice u Narodnom pozorištu Užice 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Potpisan ugovor za zamenu kotlarnice u Narodnom pozorištu Užice
Trenutno na sajtu: 443       |       Podeli:
27.04.2023 | 0 коментар(а)



Užice - Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević potpisala je sa ministarkom



životne sredine Irenom Vujović ugovor za zamenu kotlarnice u Narodnom pozorištu, navodi se na sajtu grada Užica. Ukupna vrednost projekta je 19,7 miliona dinara, od čega je 15,7 miliona opredelilo ministarstvo, a oko četiri miliona dinara Grad Užice.

I ovom prilikom gradonačelnica je istakla da je Ministarstvo zaštite životne sredine pouzdan partner grada Užica.

„Zahvaljujući veoma dobroj obostranoj saradnji realizovali smo brojne projekte u prethodnom periodu. Svi za cilj imaju, ništa drugo, do zdraviju i čistiju životnu sredinu i što veći stepen energetske efikasnosti. Zato i danas imamo razloga za zadovoljstvo, jer smo potpisali ugovor za zamenu poslednje preostale kotlarnice na mazut u ustanovama javne namene. U pitanju je kotlarnica u Narodnom pozorištu Užice, dakle u samom centru i njena zamena značiće mnogo kada je u pitanju smanjenje zagađenja u ovom delu grada. Hvala ministarki Ireni Vujović i njenom ministarstvu na snažnoj podršci u našoj borbi za poboljšanje kvaliteta vazduha i naravno nadamo se da ćemo zajedno sa ovim ministarstvom uspeti da obezbedimo sredstva za izgradnju kotlarnice Međaj, jedine preostale na mazut u sistemu daljinskog grejanja”, kazala je gradonačelnica.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović najavila je da će ministarstvo i ove godine sprovesti značajne projekte u mnogim gradovima i opštinama širom Srbije.

„Posebno bih skrenula pažnju da ćemo velike projekte raditi u gradovima koji beleže prekoračenje propisane granične vrednosti zagađujućih materija u vazduhu. Meni je posebno drago što kotlarnice menjamo i u velikom broju škola, vrtića, domova zdravlja širom naše zemlje, što će najmlađim i najstarijim sugrađanima doneti i bolje grejanje i čistiji vazduh”, rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

U cilju poboljšanja kvaliteta vazduha, MZŽS je ove godine opredelilo 220 miliona dinara za sufinansiranje zamene kotlova u javnim ustanovama i 170 miliona dinara za sufinansiranje zamene individualnih ložišta.

 

Glas zapadne Srbije




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice kotao zamena pozoriste ugovor potpisivanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.327.612 посета
Тренутно на сајту: 444 посетилац(a)