Честитка Богољуба Карића поводом 8. марта 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Честитка Богољуба Карића поводом 8. марта
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
08.03.2023 | 1 коментар(а)



Богољуб Карић често на друштвеним мрежама честита празнике, а данас је поводом 8. марта упутио поруку свим женама



коју прати и веома занимљиви спот.

Драге моје, не може бити случајно да толике важне речи којима именујемо саме основе живота и постојања, као и наше темељне вредности, готово по правилу су женскога рода.
Реч земља је женског рода.
Римљани су је називали Тера, Грци Геа- именима женскога рода.
Реч храна је женскога рода.
Породица је женскога рода.

Љубав, Срећа, Слога, Будућност- речи су женскога рода. Домовина, Слобода, Правда, Једнакост. Демократија, Солидарност - именице су женског рода. И Снага је женскога рода. и Србија - која је у својој историји често бивала на ивици биолошког нестанка- женскога је рода. У ратним временима, кад је Србији "понестајало" мушкараца, жена је била не само Мајка, Сестра, Супруга, Видар, Учитељ... већ и Домаћин, Хранилац, Ратник.

Срби свој опстанак дугују Жени. Жена је снага Србије. Мушкарци су најлепша уметничка дела створили инспирисани женом: Атену Партенос, Венеру Милоску, Боконду... Истовремено с љубављу, равну обожавању, којом мушкарац свих епоха обасипа и бесмртно опева Жену, њена улога у свакодневном, а поготово јавном животу, током читаве историје била је и остала понижавајућа.

Лицемерје "мушкоцентричног" света више је него очигледно, и то у свим сферама јавног живота: сва истраживања о равноправности полова говоре да је заступљеност жена у политичком животу срамотно ниска, да је жена за исти посао знатно мање плаһена од мушкараца.

Европа захтева да број жена у јавним пословима буде далеко већи, како би се изјед- начили са стандардима ЕУ. Да имамо мало више политичке коректности, учешће жена у државним пословима повећали би без ичијег условљавања. То би угрозило мушку друштвену доминацију и апсолутни монопол на највише положаје моћи, али би сигурно користило интересима друштва у целини.

Али и Европа за којом толико заостајемо у признавању легитимних женских права, далеко је од полне равноправности. Полна дискриминација спада у најдубље и најжилавије видове бруталног гажења елементарних људских права, примитивизма и лицемерја. Вашу снагу и лепоту Србија још увек држи по страни, као да су мушкарци Богом дани да воде свет. Колико сте пута изгубиле запослење зато што сте биле питане да ли планирате децу и када? Потцењене и скрајнуте само зато што сте жене? Хоћу Србију пуну запослених мајки и пуну деце!

Ја знам колико сте драгоцене. Ваша снага је потребна Србији, потребна је свакој држави и свакој власти.

Драге моје, ја волим вашу снагу и треба ми ваша снага, јер једино са вама видимо будућност целе планете, лепу благодарну паметну и успешну.
Желим да вам сваки дан буде 8 март.

Ваши Миланка и Богољуб са породицом Карић (спот можете погледати ОВДЕ)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bogoljub karic mart

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Gvozdenko

    Opa, Bogi



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.346.935 посета
    Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)