Радована терају да се обеси, Хорор у британском затвору: Караџића приморавају да сам себи одузме живот 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Радована терају да се обеси, Хорор у британском затвору: Караџића приморавају да сам себи одузме живот
Trenutno na sajtu: 369       |       Podeli:
31.10.2022 | 0 коментар(а)



Енглеска - Понижавају га као животињу у жељи да га наведу на самоубиство, у ћелију му убацују конопац и оштар нож,

тврди Светозар Вујачић, дугогодишњи адвокат и пријатељ првог председника Републике Српске.

Група интелектуалаца из Србије и Републике Српске драматичним писмом обавестила је јавност да први председник Републике Српске, Радован Караџић као хашки осуђеник у британском затвору на острву Вајт дане проводи у нехуманим условима и месецима трпи стравичну психичку и физичку тортуру, а његов дугогодишњи адвокат и пријатељ Светозар Вујачић тврди да је Караџић изложен злостављању и понижавању како би био натеран да дигне руку на себе.

Вујачић у разговору за Ало! истиче и да нема дилему да зверско поступање затворске управе и чувара према Караџићу има за циљ само његову смрт.

„Због свега што му раде он је сада ступио у штрајк глађу. Одбија да једе те сплачине које му дају. Малтретирање које он трпи не може се описати речима, понижавају га као неку животињу и јасно је да им је циљ да га натерају да изврши самоубиство. То се ради веома лукаво, рачунајући да су га психички уништили, убацују му вероватно неки конопац у ћелију, уз ручак доносе оштар нож с надом да ће посегнути за тим не би ли се спасио. Али ово ме уопште не чуди с обзиром на то да причамо о Британцима. Они су наши највећи непријатељи, који наносећи зло Караџићу желе да се освете Србији и Србима”, наводи Вујачић.
Он
Он додаје да га теши само то што је његов пријатељ увек био изузетно психички јак.

„Верујем да ће се борити до краја, да ће прорадити инат у њему и да неће учинити ништа због чега би се радовали његови непријатељи”, закључује Вујачић.

Подсетимо, група интелектуалаца из Србије и Републике Српске, њих око 130, у отвореном писму с пратећим „Апелом за помоћ и акцију спасавања Караџићевог живота и достојанства“, упућеном генералном секретару Уједињених нација, Антонију Гутересу навела је да су Караџићу ускраћена сва основна људска права и да трпи тежу тортуру него црначки лидери у доба злогласног режима апартхејда.

Злостављања и понижења трају скоро шест месеци, али, како сазнајемо, Караџић је тек пре неколико дана дао свом правном тиму и пријатељима дозволу да информишу јавност о томе и покушају да му помогну да живи и да се брани.

„Нећу више да ћутим и размишљам шта ће им следеће пасти на памет ако проговорим јер од овог што ми сада раде они не могу више ништа, једино им је остало да ме убију”, рекао је Караџић свом адвокату Горану Петронијевићу, који сведочи за Ало!. Он је навео и да се његов клијент труди да буде психички јак, али је подсетио да је он човек у озбиљним годинама чије је здравље крхко.

Ћерка Соња очајна

Караџићева породица, која није ниједном имала прилику да га посети од када је пребачен у британски затвор, изузетно је забринута за његов живот. Ћерка Соња, која је за њега нарочито везана, ових дана на друштвеним мрежама дели апел за спас Караџића, очајна јер ништа друго не може да учини да помогне оцу.

Херметичка изолација

Интелектуалци су у писму навели да за Караџића не само што не важе међународно призната „Менделина правила“ по којима осуђеник казну треба да служи у месту најближем свом пребивалишту, већ је он дословно херметички изолован. Онемогућени су му сусрети с правним саветницима, забрањено му је обраћање затворској управи која је блокирала чак и могућност да му породица или пријатељи уплате новац за храну, а о телефону да се и не говори.

 

ГЗС/Ало




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


HAG HASKI TRIBUNAL SHEVENINGEN RADOVA KARADZIC RADOVAN KARADZIC DRAGAN DABIC REPUBLIKA SRPSKA ZATVOR ENGLESKA RATKO MLADIC RS PALE BANJA LUKA SARAJEVO INTELEKTUALCI MILOS KOVIC MENDELA ANOTNIO GUTERES UN UJEDINJENE NACIJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.289.612 посета
Тренутно на сајту: 370 посетилац(a)