У два дана више хиљада људи посетило сајам белог мрса у Горевници, данас народни вашар и продаја сира 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У два дана више хиљада људи посетило сајам белог мрса у Горевници, данас народни вашар и продаја сира
Trenutno na sajtu: 336       |       Podeli:
16.10.2022 | 0 коментар(а)



Чачак, Горња Горевница - Неколико хиљада људи у два дана посетило је продајну манифестацију Млечни пут у којој су произвођачи белог мрса



изложили своје производе а имало се шта видети, од невероватних врста сирева, кајмака, млека и других производа. Драгица и Стефан дошли су чак из Раче Крагујевачке у Горњу Горевницу.


"Заиста смо изненађени, једва смо пронашли ово село али смо остали у чуду кад смо видели шта је све у понуди. Ми смо љубитељи белог мрса, одрасли смо на њему. Посебно волимо сиреве и наша трпеза не може се замислити без тога, али овако нешто до сада нисмо видели. Купили смо четири килограма ролованог кајмака, једну целу канту овчјег сјеничког сира али смо пробали све и свашта чак и магареће млеко, ово је фантастично" кажу они.


А Душан Лакушић дошао је из Панчева.

Ватромет обасјао читаво село, фото: ГЗС

Градоначелник обишао штандове и упознао се са произвођачима, фото: ГЗС

"Видео сам на друштвеним мрежама рекламу за овај сајам, хтео сам да видим како то изгледа и да ли је могуће да сир може коштати 1000 евра. Међутим, нисам га купио наравно, али верујем да је фантастичан. Узео сам димљени сир и пробао сам специјалитете са Старе Планине, неки кувани сир, па то је нешто што ја за својих 50 година још нисам пробао" рекао је он.

 

Коло у завршници вечери, фото: ГЗС

Иначе, градоначелник Чачка Милун Тодоровић посетио је јуче ову манифестацију са делегацијом у којој је између осталих био амбасадор Србије у Сарајеву пореклом Горевничанин. Он је нагласио да је ово само почетак и да ће се овде градити музеј млекарства а припреме за ново издање манифестације почеће већ сутра.


"Ово је нешто што треба овом крају и изненађен сам колико вредних домаћина и домаћица је изложило овде своје производе" нагласио је Тодоровић.

 

ГЗС

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Ccaak gorevnica sir kajmak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.443.971 посета
Тренутно на сајту: 335 посетилац(a)