Трнавац: Пописом непокретности повећаће се приход од пореза на имовину 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Трнавац: Пописом непокретности повећаће се приход од пореза на имовину
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
30.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Председник Градског одбора СПС у Чачку Немања Трнавац огласио се саопштењем због како наводи обмањивања
Председник Градског одбора СПС у Чачку Немања Трнавац, фото: РИНА

суграђана на тему цена пореза на имовину.

„У политичкој борби углавном је све дозвољено, ако сте озбиљан политички противник и ако имате идеју и програм. Оно што је недопустиво је да се јавност обмањује нетачним и непровереним информацијама. Управо последњих дана, сведоци смо паушалних изјава политички неквалификованих појединаца и покрета који свесно дезавуишу суграђане на тему цена пореза на имовину, јер немају свој политички курс. У прилог нетачних тврдњи да ће цена пореза на имовину бити повећана 57%, дужни смо да изнесемо тачне податке. Цене пореза за 2021. годину су истакнуте на сајту града Чачка 31.11.2020. године, што је и законски рок за утврђивање цена пореза за наредну годину. У 2021. години планирано је 400 милиона динара прихода по основу пореза на имовину за физичка лица, што је више у односу на 2020. годину, али из разлога што је планиран попис непокретности на територији града Чачка, што ће довести до повећања броја пореских обвезника, па самим тим и повећање прихода по основу пореза, а не повећања цена за 57% како политичке аналфабете тврде. Сматрамо да није поштено да велики број наших суграђана уредно и прецизно измирује своје обавезе, а да други или нису у обухвату пореских обвезника или не плаћају порез на сву имовину. Градска управа за локалну пореску администрацију, односно град Чачак, не може да утиче на цену непокретности јер се оне формирају на тржишту непокретности, а локална самоуправа утврђује просечну цену на бази продаје непокретности на територији града Чачка по зонама које су дефинисане”, каже се у саопштењу председника ГрО СПС Немање Трнавца.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


trnavac porez

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.617.474 посета
Тренутно на сајту: 453 посетилац(a)