Zečević: Zbog klizišta šest domaćinstava u MZ Banjica je odsečeno 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Zečević: Zbog klizišta šest domaćinstava u MZ Banjica je odsečeno
Trenutno na sajtu: 540       |       Podeli:
07.07.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Obilna kiša koja je zahvatila teritoriju grada Čačka izazvala je izlivanje vodotokova i stvaranje velikih problema.



Sve ekipe su i danas na terenu pored Vatrogasno - spasilačke jedinice, Jedinice civilne zaštite opšte namene i sva javna komunalna preduzeća su uključena u saniranje posledica sinoćnjeg nevremena, rekao je načelnik Štaba za vanredne situacije Bratislav Zečević.

„I ovoga puta stradala su ulice u Mesnoj zajednici Park i to Prvomajska, Ulica Stevana Prvovenčanog i Dragačevska, zatim u MZ Alvladžinica, Bogdana Kapelana i Sime Sarage. Zatim u seoskim mesni zajednicima Kulinovci, Loznica, Viljuša, Vapa, Jezdina i Pridvorica. Sve ekipe su na terenu i vrši se crpljenje vode iz poplavljenih prostorija i za sada to su podrumske prostorije i to ćemo pokušati da uradimo u toku današnjeg dana”, kazao je Zečević i dodaje da svi građani koji su pretrpeli štetu to mogu prijaviti na šalteru pisarnice Gradske uprave, i to ponedeljkom, sredom i petkom od 7.00 do 17.00 časova, a utorkom i četvrtkom do 15.00.

Prema njegovim rečima isti objekti koji su stradali prošli put i sada su bili na udaru vode ali u manjem obimu. Sinoć je palo od 20 do 40 mm kiše.

„Mi ne znamo gde će padati kiša, imamo samo informaciju koliko milimetara će po prognozi RHMZ biti”, kazao je načelnik Štaba.

U MZ Banjica odsečeno je šest domaćinstava jer je došlo do klizišta, gde je obala zatvorila putni pravac.
Takođe, Zavod za javno zdravlje nastavlja sa vršenjem dezinfekcije a ispitivaće, po zahtevima i vodu iz privatnih bunara koje stanovništvo koristi za piće.

GZS

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti cacak poplave zecevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.479.551 посета
Тренутно на сајту: 538 посетилац(a)