Završava se sanacija korita reke Botunje 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Završava se sanacija korita reke Botunje
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
02.04.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - U mesnoj zajednici Baluga Trnavska, privode se kraju radovi na uređenju korita reke Botunje u dužini od oko 1.600 m,



uz izradu obostranih bankina i postavljanje armirano - betonskih cevi za proširenje i povećanje propusne moći. Stari propusti bili su dužine 4 metra i prečnika 1.200 mm, a sada su produženi na 6 metara i imaju dva reda cevi 2 x 1.200 mm. Na ovaj način kapacitet proticaja vode je dupliran, a širina propusta će omogućiti prelazak većih i savremenih poljoprivrednih mašina.
Na ovaj način, u velikoj meri će se smanjiti rizik od poplava u ovoj mesnoj zajednici, što je za vredne i ozbiljne poljoprivredne proizvodjače ovog sela veoma važno i značajno.
Vrednost ovih radova, izvedenih u dve faze, iznosi oko 3,5 miliona dinara. Sredstva za ove radove je obezbedio grad Čačak i budžetom grada su sredstva opredeljena mesnoj zajednici Baluga Trnavska.

Velike zasluge za realizaciju ove aktivnosti pripadaju predsedniku mesne zajednice Nenadu Mitroviću, a meštani su posebno zahvalni gradonačelniku, gospodinu Milunu Todoroviću i njegovom pomoćniku, gospodinu Milošu Stevaniću, koji su imali razumevanja za potrebu da se na ovaj način reši jedan od velikih problema meštana ovog sela. Radove je veoma kvalitetno izvelo preduzeće „DM ISKOP” iz Parmenca, a stručni nadzor nad izvođenjem ovih radova, vršio je Miloš Čekanović ispred JP „Gradac” Čačak.

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti cacak gradac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.631.905 посета
Тренутно на сајту: 439 посетилац(a)