Из школе у Сувом Долу одјекнула химна „Боже правде” 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Из школе у Сувом Долу одјекнула химна „Боже правде”
Trenutno na sajtu: 252       |       Podeli:
01.09.2022 | 0 коментар(а)



Косовска Митровица - Осам ученика истуреног одељења Основне школе „Свети Сава” јутрос је химном Србије започело први час у новој школској години.



Ова школа налази се у српском селу Суви До, само неколико километара од Косовске Митровице у чистом албанском окружењу. У њој раде две учитељице Сузана и Тања, које ове јуноше у изолованом селу, уче ћирилици.

„Због малог броја ученика у овом истуреном одељењу настава се одвија комбиновано, али код нас важи правило сви за једног један за све”, рекла је Татјана Врзић.

Сузана Премовић путује из Лепосавића, око 40 километара, на радно месо у српску енклаву да предаје деци.
„За сада нас нико не дира, родитељи долазе по децу ако они нису у могућности то радимо нас две није нам далеко и отпратимо их. Ова наша школа јесте мала али је потпуно реновирана донаторским средствима које је обезбедио Арно Гујон. Село броји непуних сто српских душа и радимо по програму које је наложило Министарство просвете Србије”, казала је Сузана.

Иначе, директор ОШ „Свети Сава” Милорад Јовановић каже да је једна од најбронијих школа на целој територији Косова и Метохије.

„Министарство просвете Републике Србије, Канцеларија за Косова и наша локална самоуправа је обезбедила све оно што је потребно и неопходно да нова школска година протекне у најбољем реду. Најбитнија је безбедност деце и школе су обезбеђене видео надзором, камерама”, рекао је Јовановић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.014.542 посета
Тренутно на сајту: 252 посетилац(a)