Завршена адаптација вртића ПУ "Радост" Чајетина 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Завршена адаптација вртића ПУ "Радост" Чајетина
Trenutno na sajtu: 322       |       Podeli:
27.02.2019 | 0 коментар(а)



Чајетина - Општина Чајетина води активну и стратешки оријентисану политику у области предшкoлског васпитања

и образовања, радећи на развоју инфраструктуре, подстицају опстанка младих људи на овим просторима, али и улагањем у предшколске објекте, о чему сведочи и недавно завршена адаптација дечијег вртића ПУ ’’Радост’’ у Чајетини, саопштено је на званичном сајту општине.

Планирана средства у буџету општине Чајетина која се односе на улагање у перспективу локалне заједнице, у образовање деце и младих само за ову годину износе око 221 милион динара.

,,Овај дечији вртић је пример за Србију, говори о томе да општина Чајетина има будућност, да ови људи који живе овде знају зашто остају и цене и вреднују све оне наше традиционалне вредности и подржавају ово што ми радимо", изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, додавши да је из локалног буџета за изградњу вртића у протеклом периоду издвојено 130 милиона динара, за опрему додатних 22 милиона динара, а да је у адаптацију и опремењане простора који данас обилазимо, уложено 12 милиона динара.


Фото: сајт општине Чајетина

,,Средства која су уложена из локалног буџета приходују се од грађевинског земљишта и улажу у инфраструктуру, и у овакве објекте, и то је једна добра синергија између инвеститора и општинског руководства и свих наших установа. Надам се да ће још оваквих објеката бити отворено и у сеоским месним заједницама јер стварно имамо појаву да нам се враћају млади људи на село и да нам се повећава број становника у сеоским месним заједницама. Долазе нам и људи из иностранства, имате и пример да се вратила породица из Дубаија која се определила овде да живи", каже Стаматовић.

Вртић није више место за чување деце већ је образовна установа у којој се на један систематичан и плански начин приступа образовању деце у том најосетљивијем периоду.

,,Од 2008. године па до данас општина Чајетина је уложила средства и створила стимулативне услове за раст, развој и учења кроз игру у пет сеоских месних заједница, почевши од Криве Реке (2008), преко Сирогојна (2009), Мачката (2012), Шљивовице (2014) до Рожанства (2017)", изјавила је директорка ПУ ’’Радост’’ Јелена Митрашиновић Брашанац.

Предшколске програме на територији општине Чајетина похађа 559 деце, односно више од 100 oдсто деце рођене у тој општини, што је условљено чињеницом да одређени број деце са територије ужичке општине похађа предшколске програме у објектима чајетинске предшколске установе.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.514.882 посета
Тренутно на сајту: 323 посетилац(a)