Вулин: Председник Вучић успео да окупи читаву државу у заштити Лучана 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вулин: Председник Вучић успео да окупи читаву државу у заштити Лучана
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
12.11.2021 | 0 коментар(а)



Лучани - Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас у Лучанима да

Србија у ситуацијама везаним за елементарне непогоде мора да размишља организовано и да делује превентивно, како би предвидела поплаве и учинила све да до њих не дође или да оне буду што мањих размера са минималном штетом.

Министар Вулин са директором "Србијавода" Гораном Пузовићем, председником Општине Лучани Миливојем Доловићем и представницима кинеске компаније "ЦЦЦ" обишао је две локације у Лучанима на којим су демонтирана два привремена објекта која су могла да угрозе одбрану од поплава, а на којима ће бити изграђени нови објекти по техничком решењу "Србијаводе", које ће омогућити да систем заштите од великих вода у потпуности функционише.

Министар Вулин истакао је да је председник Србије Александар Вучић уложио много напора и енергије и успео да окупи читаву државу у заштити Лучана и свих области наше земље које су склоне поплавама, од којих штету трпе становништво и индустрија.

"Да би се толика улагања суштински исплатила, морамо свакодневно да водимо рачуна о променама које се дешавају на терену", рекао је министар Вулин и објаснио да је на две локације у Лучанима кинески извођач радова на важном пројекту ауто-пута изградио два привремена објекта која су могла да угрозе одбрану од поплава и Лучана и фабрике "Милан Благојевић".

"Заједничким радом, разумевањем, превентивним деловањем нашли смо боље и квалитетније решење. Захваљујем се „Србијаводама“, Општини Лучани, Сектору за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, који су сагледали проблем, а посебно хвала кинеском извођачу радова који је без икаквих нових трошкова пронашао начин да проблем реши и привремене објекте уклони", навео је министар Вулин.

Истакао је да ће се на читавој територији Србије водити рачуна да се превентивно ради пре него што се нешто деси.

"Није наш посао да се бранимо од поплава. Наш је посао да их предвидимо и да учинимо све да до њих не дође, или да буду што мањих размера, са што мање штете“.

Министар је рекао да Србија мора да размишља организовано и радно и додао да су комуникација и сарадња свих субјеката задужених за елементарне непогоде гарант да сва улагања председника Вучића и Владе неће бити узалуд и да ћемо најтежи период године, када су у питању елементарне непогоде, дочекати спремни.

Директор "Србијавода" Горан Пузовић захвалио се министру Вулину на помоћи у решавању ова два акутна проблема у Лучанима.

"Влада Републике Србије у претходних пет година издвојила је више од 550 милиона динара у заштиту Лучана и свих места поред", рекао је Пузовић и додао да се сада на овом подручју гради ауто-пут који је развојни за овај део Србије.

"Уз помоћ Сектора за ванредне ситуације, министра Вулина и државног секретара Бојана Јоцића успели смо да уклонимо привремене објекте, а са компанијом која гради ауто-пут договорили смо се да их пратимо за све што ће радити у овом делу Србије, како бисмо били безбедни и како би се ауто-пут изградио", рекао је Пузовић.

Према његовим речима, системи које је држава изградила у овој општини учиниће да зиму и пролеће чекамо безбеднији, штитиће људе који овде живе и наменску индустрију, а ауто-пут ће се нормално градити.

Председник Општине Лучани Миливоје Доловић изразио је задовољство успешном сарадњом и договором који је постигнут са кинеском компанијом.

"Ово је прави начин како треба да функционишемо да се зна хоризонтална и вертикална одговорност, јер само на прави начин и уз координацију можемо да будемо сигурни да систем заштите од поплава функционише", рекао је Доловић.

 

Пинк.рс / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LUCANI POPLAVE VULIN PUZOVIC OBJEKTI UKLANJANJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.510.066 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)