Tиодоровић: Опасно смо близу пооштравању мера 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Tиодоровић: Опасно смо близу пооштравању мера
Trenutno na sajtu: 298       |       Podeli:
11.08.2021 | 0 коментар(а)



Члан Кризног штаба проф. др Бранислав Тиодоровић рекао је данас, након што је објављено да је у последња 24 сата у Србији забележен 921 нови случај

корона вируса, да је тај драстични скок броја новозаражених очекиван и да смо, иако седница Кризног штаба још није заказана, "опасно близу пооштравању мера".
Он је прецизирао да би се пооштравање мера односило на смањење број броја људи на окупљањима, утакмицама, манифестацијама, фестивалима, као и на ограничење рада ноћних клубова, кафана и осталих угоститељских објеката.
Подсетио је да о свему томе, међутим, одлучује Кризни штаб, који не чине само стручњаци из медицинског дела.

"Чак 90 одсто заражених има делта сој, који се много брзо шири, а оволиком броју позитивних нису допринели само повратници с мора, већ и бројне свадбе и весеља, на којима има и доста наших људи који раде у иностранству", рекао је Тиодоровић за "Курир".

Он је истакао да је још раније хитно требало почети ригорозне контроле које треба да спроводи санитарна инспекција и комунална милиција и то да се контролише да ли се носи маска у затвореном, да ли се поштује обавезно растојање од 1,5 м до 2м и у затвореном и на отвореном.

"Треба да се у потпуности придржавају протокола, који су јасни, и неће бити нема проблема. А то значи да пуштају само оне који су вакцинисани или с негативним ПРЦ или антигенским тестом и да стално контролишу спровођење мера", каже Тиодоровић.

Истиче да је сада потребна максимална пажњи и опрез, али никако паника јер повећање броја позитивних није праћено истим повећањем бројем хоспитализованих, будући да у болницу мора свега 1-2 одсто инфицираних.

"Трудимо се и да школска година нормално почне и свакако ће нормалније бити у општинама у којима је обухват вакцинације велики, док сам за то да се тамо где је ризик од заражавања већи, односно вакцинација мања, види како је најбоље организовати наставу да буде безбедна за ђаке. Људи морају да схвате да је једини начин да решимо проблем да се појача вакцинација јер делта сој је, понављам, код 90 одсто инфицираних", поручио је Тиодоровић.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona virus statistika epidemioloska slik situacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.303.340 посета
Тренутно на сајту: 298 посетилац(a)