а разлог је био и више него добар – бројни кулинарски мајстори и они који се тако осећају спремали су пасуљ на традиционални начин.
Котлић, пасуљ, месо и зачини налазили су се испред сваке екипе, али од тајног зачина и начина спремања зависило је ко ће бити је најбољи.
Кулинарски мајстори имали су посебну тактику за победнички пасуљ, фото: Глас западне Србије
Пошто је жири дегустирао и добро промислио, одлучено је да најбољи пасуљ спрема екипа “Калипсо – Љубић”.
Како би се калорије потрошиле, играло се и певало уз звуке хармонике до зоре.
Весела и распевана атмосфера на "Данима Љубића", фото: Глас западне Србије
Манифестација “Дани Љубића” поред дружења и такмичења у прављењу пасуља има за циљ промовисање туристичких потенцијала овог краја, као и промоцију спомен комплекса “Танско Рајић”, који се налази управо на Љубић брду.
Глас западне Србије