Језиве објаве шире се друштвеним мрежама, невероватно шта су све људи спремни да ураде 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Језиве објаве шире се друштвеним мрежама, невероватно шта су све људи спремни да ураде
Trenutno na sajtu: 580       |       Podeli:
26.10.2022 | 1 коментар(а)



Чачак - Већ други пут у релативно кратком временском периоду шири се паника на друштевним мрежама,

објављивањем садржаја у ком се истиче да су у центру Чачка нападнуте млађе девојке. Први пут написано је како је испред Дома културе мушкарац напао и избо ножем девојку , која се једва одбранила. Међутим, касније се испоставило да је информација лажна и да се читав инцидент заправо није ни догодио.

„Имајући у виду тренутну моћ друштвених мрежа и чињеницу да се прве информације у јавности врло често појављују управо на тај начин, одмах смо контактирали болницу, МУП, али и запослене у Дому културе, међутим нигде није евидентиран било какав напад ове врсте. Након тога, прегледом снимака са сигурносних камера утврђено је и коначно да у самом центру града није дошло до било какавог напада на млађу женску особу. Затим смо добили информацију да се ова лажна објава тада појавила у још неколико градова у Србији”, каже Иван Николић уредник и власник агенције РИНА из Чачка.

Фото: Принтскрин, друштвене мреже

Најновији инцидент догодио се синоћ, када се друштевним мрежама проширила објава да је такође у центру Чачка, младић претукао девојку а затим је на силу угурао у аутомобил и одвезао у непознатом правцу.

„Ја са поделила објаву јер сам се уплашила и заиста желела да будем од помоћи у том тренутку, али кад сам боље погледала видела сам да на месту где је означен град Чачак, стоји још један који је раније означен, а сада је та локација само прекривена новом. Ово је заиста срамотно, јер све ми имамо сестре и кћерке и увек је нас страх да тако нешто заправо може да се догоди и зато желимо да реагујемо на било какво насиље, да се што пре санкционише и предупреди”, рекла је Катарина из Чачка која је и сама поделила лажну објаву.

Фото: Принтскрин, друштвене мреже

Остаје питање ко стоји иза ових лажних објава и који је њихов повод.

"Уколико је разлог да се скрене пажња на насиље над женама свакако постоје и неки други начини, а не да се уносе страх и паника међу грађане, да стрепе док пролазе центром града", закључила је Катарина.

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DRUSTVENE MREZE LAZNE VESTI INSTAGRAM DEVOJKA NOZ NAPAD NOZEM SILOVANJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • ozon

    Kakvih sve ludaka ima. Najgori je onaj jadni portal OQON i doza onog manjaka i mucavca P. Jalesjevich. To je zlo kakovo treba letvom naučiti pameti. O nekom tamo Cojlu Manojlu brkatom majmunu prevarantu lopovu i hoštapleru ne treba pričati ! To zaslužuje bukagije i dlan gde ga ko sreti.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.638.867 посета
    Тренутно на сајту: 581 посетилац(a)