Традиционално, трећег дана ове светковине одржава се и такмичење у кувању свадбарског купуса који је кроз овај догађај прославио Мрчајевце.
Учешће на такмичењу узело је 12 екипа и пет појединаца а пред жиријем је био тежак задатак да оцене најбоље скуван деликатес од меса и купуса.
Екипни победник у кувању свадбарског купуса је екипа "Трепча", друго место заузела је Прехрамбено угоститељска школа док је на трећем месту Црвени крст из Чачка.
Када су угоститељи у питању, прво место у кувању овог деликатеса однела је Етно кућа "Ерић", друго место је СУР "Радник два" док је треће место печењара код Милана.
Иначе, вечерас су додељене и захвалнице, за најлепше сервиран купус екипи Иванке Ристовић, за најуређенији штанд Удружење жена из Пругова док је за очување српске традиције признање припало екипи Жељко и браћа.
ГЗС