Излила се Бресничка река и Жутаја: вода ушла у подруме, 1.000 кућа остало без струје 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Излила се Бресничка река и Жутаја: вода ушла у подруме, 1.000 кућа остало без струје
Trenutno na sajtu: 718       |       Podeli:
30.08.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Невреме које је погодило територију града Чачка највеће последице оставило је у селу Катрга, где је дошло до изливања река Бресничке реке
Фото: РИНА

и Жутаје услед чега су потопљени подруми, фудбалски терен, њиве и путеви. На терену су од раних јутарњих сати припадници Сектора за ванредне ситуације, који помажу угроженим мештанима.

„Извлачимо воду из подрума, покушавано да помогнемо мештанима који су се нашли на удару ове поплаве. Осим две реке које су излиле, велики проблем праве и канали за одвод воде који се налазе поред пута. Оно што је позитивно јесте да је са престанком падавина, ниво ове две реке у опадању и очекујемо током дана стабилизацију ситуације", изјавио је за РИНУ Братислав Зечевић из Сектора за ванредне ситуације у Чачку.

Оно што осим поплава мештанима додатно отежава ситуацију јесте квар на електромрежи, а на скоро 1.000 домаћинстава је тренутно без електричне енергије.

„Далековод са ког се напајају села Бресница и Доња Горевница је ван напона, екипе су на терену и раде на санирању, очекујемо током дана стабилизацију ситуације и да струја стигне у све домове", потврђено је за РИНУ.

Услед јаког невремена и удара грома на територији града Чачка дошло је и до два пожара који су брзом интервенцијом ватрогасних екипа локалиуовани. У њима није било повређених лица, али је причињена већа материјална штета.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.620.567 посета
Тренутно на сајту: 719 посетилац(a)