Поклони за прву бебу рођену у 2019. години 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Поклони за прву бебу рођену у 2019. години
Trenutno na sajtu: 413       |       Podeli:
04.01.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац -Заменица председника општине,Јадранка Достанић, посетила је прву бебу рођену у Новој години и том приликом мами уручила поклон ваучер.

 ’

Поред девојчице која је рођена 01.01.2019. око поднева, у претходна четири дана рођена су још три дечака и две девојчице.

 „Ја сам испред локалне самоуправе мајци прворођене бебе донела један скроман поклон ваучер у износу око 50.000 динара који може да се искористи у једној од наших продавница. Локална самоуправа у циљу побољшања наталитета буџетом опредељује значајна средства у ту сврху. За прво и друго дете издвајамо 60.000,00 динара, а за треће и свако наредно по 100.000,00 динара. Поред тога, оно што је свакако значајно и једна новина у овој години јесте да смо ми као Општина ушли у пројекат 3+ који функционише у читавој Србије. Основни циљ овог пројекта је да родитељи са троје или више деце добијају картице уз помоћ којих приликом куповине могу да остваре значајан попуст“, рекла је заменица председника општине Јадранка Достанић.

  Она је подсетила је да локална самоуправа претходне године учешћем на јавном позиву за доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији код Министарства без портфеља задуженог за демографију и популациону политику обезбедила средства и набавила 4Д ултра звучни апарат. Заменица председника је додала да ће локална самоуправа и даље наставити да проналази механизме како би стопа наталитета у Горњем Милановцу била позитивна.

Начелник Одељења гинекологије доктор Драган Перишић овом приликом је изјавио да је у претходној години забележен позитиван скок када је реч о броју порођаја:

 „ Рођено је 338 беба, док је у 2017. години било 298 беба. Доста нам пацијенткиња долази и са стране, претежно из Љига. Прочули смо се по квалитетној услузи и жене су задовољне када долазе.“ Као основни моменат за побољшање наталитета доктор Перишић је навео побољшање економске ситуације: „Сви који дођу кажу да када би имало мало више новца, сигурно би био и већи број деце,“ истакао је Перишић.

Директор Опште болнице Горњи Милановац доктор Предраг Шутић каже да ће реконструкцијом болнице, када је реч о Одељењу гинекологије, ово одељење коначно добити лифт.

 „Планови за прву фазу реконструкције су завршени, расписан је тендер и следећи корак је одабир извођача радова. Завршетком прве фазе енергетске ефикасности и друге фазе где се генерално све у оквиру Опште болнице реконструише и мења, биће далеко бољи услови за порођај,“ рекао је Шутић.

Број рођених беба у прва четири дана нове године, најављена реконструкција Опште болнице и побољшање услова пружања неге породиљама указују на једну лепу будућност.

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pokloni beba vaucer

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.857.853 посета
Тренутно на сајту: 412 посетилац(a)