Теренским радом Одбора за пољопривреду до боље информисаности о начину субвенционисања пољопривредника општине Пријепоље 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Теренским радом Одбора за пољопривреду до боље информисаности о начину субвенционисања пољопривредника општине Пријепоље
Trenutno na sajtu: 385       |       Podeli:
07.04.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље - У Пријепољу је одржана седница скупштинског Одбора за пољопривреду на којој је усвојен програм рада овог тела.

Према речима Елвина Бањице, председника одбора, договорено је да се интензивира рад на терену, како би се пољопривредни произвођачи што боље упознали са подстицајима које нуди општина Пријепоље.
Након што су усвојили програм рада, чланови скупштинског Одбора за пољопривреду договорили су и прве активности.

Елвин Бањица председник Одбора за пољопривреду, фото: ПП Медиа

 Један од првих корака, које ће одбор начинити јесте теренски рад. Кренућемо да посећујемо седнице Савета месних заједница, да би смо тако што ближе упознали пољопривредне произвођаче са погодностима које пружа локална самоуправа – наводи Елвин Бањица, председник Одбора за пољопривреду СО Пријепоље.
Седници су присуствовали и представници Стручне службе за развој пољопривреде који су информисали чланове Одбора о начинима на који спроводе мере пољопривредне политике општине Пријепоље.

– Опште је мишљење да пољопривредна служба довољно јавно и траснпарентно врши расписивање јавних позива. Уско ћемо сарађивати са члановима одбора, они ће врло брзо увидети која је њихова улога и сви ћемо се трудити да благовремено обавештавамо пољипривреднике о општинским конкурсима – истиче Ифет Хамзић, испред Стручне службе за развој пољопривреде.
За мере пољопривредне политике, ове године, опстина Пријепоље је издвојила из будзета 32 милиона динара.

На територији општине Пријепоље све више расте интересовање за пчеларство а постоји и доста погодних терена за развој повртарства, оцењено је на седници.

– О томе се водило рачуна приликом креирања Плана развоја пољопривреде у општини Пријепоље, како би расположива средства из општинског буџета намењена за пољопривреду, била адекватно усмерена – закључио је Хамзић.

 

 

 

 

ПП Медиа / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


TERENSKI RAD PRIJEPOLJE POLJOPRIVREDA ODBOR ELNIN BANJICA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.034.617 посета
Тренутно на сајту: 386 посетилац(a)