Снег направио колапс на далеководима у Ивањици и Гучи, надлежне екипе успеле само делимично да реше квар 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Снег направио колапс на далеководима у Ивањици и Гучи, надлежне екипе успеле само делимично да реше квар
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
12.01.2023 | 1 коментар(а)



Иваињца - Први већи снег је пао, а са собом је поново донео бројне проблеме.
Фото:РИНА

Скоро 2000 људи остало је без струје на територије општине Ивањица, а надлежне екипе које су сатима на терену само делимично су успеле да отклоне квар. Још увек велики број мештана нема нормално снадбевање електрилном енергијом. Нису у питању само села, већ и део градског насеља.

- Према нашим информацијама тренутно струје нема 104 домаћинства. Од јуче су наше екипе на терену и велики број кварова је саниран, притекле су колеге из Рашке и Краљева. Долази и до искакања осигурача, али ми се надамо да ће данас до 15 часова у свим домаћинствима струја доћи, потврђено је за РИНУ у ЕПС-у.

Овај проблем није заобишао ни житеље Драгачева. У висинским крајевима општине Лучани, због нестанка електричне енергије многа домаћинства вече су провела у мраку.

- Струје нисмо имали скоро 24 сата, од јуче када је пао снег дебљине око 10 центиметара, влажни каблови довели су до спојева, притом и једна буква пала је на каблове нисконапонске мреже где је довела до прекида снадбевања. Ми смо били принуђени да ноћ проведемо уз свеће, као да је 19. век. Питамо се шта ће се десети када буде нападала већа количина снега, кажу житељи драгачевског села Граб.

Након ноћи проведене без струје, житељи који живе на висинском тачкама општине Лучани, коначно су добили електричну енергију у својим домаћинствима.

- Надлежне екипе општине Лучани, али и ЕД током током ноћи и раних јутарњих сати, санирали су све кварове проузроковане снежним падавинама. Имали смо проблеме у селима Доњи и Горњи Дубац, Каона и Граб, где је неколико десетина домаћинстава било у мраку, сада је све санирано и сва домаћинства имају електричну енергију, казао је Миливоје Доловић, председник општине Лучани.

Иако је највише снега пало на територији Нове Вароши, на територији те општине није дошло до кварова на електро мрежи и већих проблема у функционисању житеља није било. Сви путеви на градском и сеоском подручју су проходни, а снадбевање електричном енергијом без потешкоћа.

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sneg kolaps ivanjica dragacevo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Dragacevac

    Kad bi leti raskresali linije po Dragacevu ne bi bilo problema. Nego sve vicu to treba mestani da rade da kopaju rupe za bandere da vucu kabal da daju pare za rekonstrukciju mreze i da ciste liniju



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.583.702 посета
    Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)