Grad Čačak za vikend postaje centar modernog plesa – „Festar” će okupiti preko 1.500 plesača iz celog regiona 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Grad Čačak za vikend postaje centar modernog plesa – „Festar” će okupiti preko 1.500 plesača iz celog regiona
Trenutno na sajtu: 233       |       Podeli:
17.05.2024 | 0 коментар(а)



Čačak – Plesni studio „Star Dens”, nakon dve godine organizovanja plesnog festivala u Vrnjačkoj Banji



odlučio je da taj plesni spektakl pod nazivom „Festar” ove godine organizuje u gradu na Moravi, u subotu i nedelju, 18. i 19. maja.

„Prvobitno je bilo zamišljeno da ovaj festival traje samo jedan dan, međutim, već na samom startu smo dobili takvu povratnu informaciju da ćemo ipak morati da ga organizujemo u dva dana jer do ovog trenutka imamo prijavljenih preko 20 plesnih organizacija i preko 1.000 plesača, s tim da prijava traje do nedelje te smatramo da će te brojke premašiti 25 plesnih grupa i 1.500 plesača. Imamo goste iz celog regiona ali i goste iz Mađarske”, rekao je Predrag Katanić ispred „Star Dens Studia”.

Prvi dan je rezevirsan za hip-hop, brejk i disko dense, odnosno za plesove koji se podvode pod zajedničku kategoriju uličnih plesovam, dok će drugi dan, u nedelju takmičari izvoditi preforming art plesove kao što su džez,  moderni plesovi i savremeni balet.

„Pored samog takmičarskog dela koji će se održavati i u subotu i u nedelju i plesne radionice, koje su takođe pomognute od strane grada, tako što je gradska biblioteka stavljena u svrhu ovog festivala. Tu će se od petka do nedelje održavati plesne radionice koje će značiti našim plesačima z anjihov dalji napredak i dodao da će se grad, odnosno klub domaćin predstaviti sa 250 plesača”, kazao je Katanić.

Iz Srpske plesne asocijacije organizatorima ovog festivala došla je ponuda da se u nedelju organizuje izborno takmičenje za evropsko prvenstvno koje će se ove godine odigrati u Sloveniji i Češkoj.

Zaniljivo je da će se deo programa odigrati i na gradskoj plaži kraj Zapadne Morave i to u nedelju od 21 časa, kada se ceo program iz borčeve hale pomera u to prirodno okruženje.

Čačak postaje centar modernog plesa; Foto: Ilustracija, GZS

„Bitno je da mladi imaju gde da sovju energiju utroše. Star Dens već godinama radi odlične stvari. Njihovi takmičari donose brojne nagrade sa takmičenja, kako iz Srbije i regiona tako i iz Evrope i s toga zaslužuju svaku podršku grada Čačka. Pored finansijske mi smo pružili i tehničku podršku i na raspolaganju su im svi kapaciteti kojima raspolaže Srpotski centar `Mladost`, tako da se nadam da će ovo takmičenje proći u najboljoj organizaciji i ja verujem u Peđu i njegov tim”, rekao je zamenik gradonačelnika grada Čačka, ,Vladan Milić i naglasio da će grad Čačak i dalje nastaviti da pomaže ovaj plesni klub.

Polovina novca prikupljenog od prodaje ulaznica biće prosleđeno u humanitarne svrhe, za lečenje našeg sugrađanina Stefana.

GSZ




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTI CACAK STAR DANCE PLES

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.543.493 посета
Тренутно на сајту: 233 посетилац(a)