Пријем за чланове Студентског парламента Универзитета у Београду 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Пријем за чланове Студентског парламента Универзитета у Београду
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
05.01.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, разговарао је са студентима који су чланови Студентског парламента Универзитета у Београду, а између осталог речи је било о одласку младих



образованих људи у иностранство, јер статистика показује да око 30 одсто студената планира да после дипломирања заувек напусти земљу.

Чланови Студенског парламента су упознали присутне са радом Парламента, својим ангажовањем у његовом функционисању, ситуацијом на Универзитету и својим факултетима, као и са проблемима студената, посебно у области студентског стандарда.

Фото: Град Чачак

На састанку се говорило и о одласку високо образованих кадрова из Чачка и настојањима локалне самоуправе да ове кадрове задржи.

Тодоровић је обавестио чланове Студентског парламента о могућностима и активностима које Град предузима и које ће предузети да би се превазишла постојећа ситуација.

Он је подржао иницијативу студената о оснивању Удружења чачанских студената, које за циљ има подршку будућим генерацијама које одлазе у наше универзитетске центре широм Србије, али и генерацијама наших суграђана који тренутно студирају, као и реализацију активности у областима омладинског активизма. Тодоровић је бећао и конкретну помоћ локалне самоуправе у реализацији планова будућег Удружења чачанских студената.

Фото: Град Чачак

Састанку је осим чланова Студентског парламента, који чине мастер студент Економског факултета и председник Студентског парламента Бојан Миленковић, студент Електротехничког факултета и потпредседник Студентског парламента Душан Лазовић, студент Економског факултета и члан Сената Универзитета, као и студенти Факултета техничких наука из ЧачкаПавле Настић, члан Савета факултета Вук Васиљевић и студент продекан Никола Лукић, присуствовао и народни посланик Марко Парезановић.

Глас западне Србије

Прилог емитован у Дневнику западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.157.833 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)