Завршено такмичење у Прањанима: Стублинац Прва виолина Србије, Злато за Игора 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Завршено такмичење у Прањанима: Стублинац Прва виолина Србије, Злато за Игора
Trenutno na sajtu: 624       |       Podeli:
20.08.2022 | 0 коментар(а)



Прањани - Награду Прва виолина Србија, на 4. по реду Сабору виолиниста Србије, однео је Бобан Јовановић Стублинац.



Награду је победнику уручио домаћин овогодишњег Сабора, Дејан Томашевић.

 

Бобан Јовановић Стублинац има 44 године а свирањем се бави 32 године. Долази како му и надимак каже из села Стублине и у својој дугој каријери је пратио многе естрадне уметнике. 

"Хтео бих да се захвалим свим дивним људима који су започели градњу овог стадиона и уједно да упутим молбу да га до следећег јубиларног сабора заврше а и ови људи то заслужују.  Добро дошли у место које спаја Милановац и Чачак места која ја уз Београд највише волим", поручио је  Томашевић, другог дана саборовања.

Домаћин овогодишњег Сабора, фото: ГЗС

Златну виолину добио је Игор Пејовић.

Игор Пејовић има 18 година и долази из села Прилике код Ивањице. Игор свира виолину од 12 године, тренутно је ученик Зорана Ковачевића, а први професор му је био Добрица Васић. Прошле године у Прањанима добио је награду за најизворније музицирање, док је на Царевчевим данима заузео друго место. Вечерас  се представио песмом „Башален ромален” и сплетом кола Цигански преплет и Александрино коло. 

За најбоље одсвирану песму награду је добио Дејан Радосављевић Јеге, са песмом "Што ти је стано мори", док је за најбоље одсвирано коло, награду добио Радосав Савић.

Дејан Радосављевић звани Јеге, има 42 године долази из Обреновачког села Иверић. Учио је да свира од свог оца, док су му велики узори Ацо Шишић и Бобан Воз. Он је свирао песму „Што ти је Стано мори” и Србијански вез коло. 

За најизворније музицирање награђен је Александар Спасић.

Завршено такмичење сениора, Фото: ГЗС

Александар Спасић дошао је из села Врбница, општина Мало Црњиће. Има 25 година, а виолину свира од своје 18. године. Узори су му Бобан Воз, Сале Шоу, Перица Васић, Мома Станојевић.... Највише воли влашку музику да свира коју је и вечерас изводио и то песму Дунаве, Дунаве и Вилинско коло.

Предсдник жирија који је оцењивао такмичење је био Момчило Мома Станојевић прва виолина Народног оркестра РТС-а и признати национални уметник.

Завршено такмичење сениора, Фото: ГЗС

Поред њега жири су чинили и Перица Васић, шеф Саборског одбора један од наших најистакнутијих виртуоза на виолини, Милован Мићо Кујунџић, естрадни уметник и члан Саборског одбора од самог његовог оснивања.

Завршено такмичење сениора, Фото: ГЗС

Влада Петровић, учитељ виолине из Ваљева који своје знање и умеће свирања на краљици инструмената несебично преноси на млађе нараштаје и Вукосава Лазовић, новинарка ГЗС и дугогодишњи дописник РТВ Пинк, која је својим дугогодишњим радом и промоцијом Сабора виолиниста Србије допринела да се о овој манифестацији на далеко чује. Она је вечерас била глас публике

ГЗС

Пред жиријем био тежак задатак, фото: ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Sabor pobednici takmicenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.582.379 посета
Тренутно на сајту: 625 посетилац(a)