Асфалт стигао у четири месне заједнице горњомилановачке општине 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Асфалт стигао у четири месне заједнице горњомилановачке општине
Trenutno na sajtu: 905       |       Podeli:
22.07.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У оквиру радова на путној инфраструктури општине Горњи Милановац, у претходном периоду је асфалтирано

неколико некатегорисаних и локалних путева. Тако је у МЗ Лозањ асфалтирана деоница од наставка постојећег асфалта Обућина до Ристића и деоница од Ристића до куће Милојевића. Деоница Лозањ 1 је дуга 637м, а Лозањ 2 је 270 м са ширином асфалта од 2,50 м и са обостраним банкинама од по 0,25м,. Укупна дужина пута је 907 метара, док је укупна вредност радова 5.287.020,00 динара.
На поменутим трасама улице предвиђен је асфалт БНХС 16 у дебљини од 5 цм, испод тога је насут горњи носећи слој тампона од 0-31,5мм у дебљини од 10цм. Извођач радова је грађевинско предузеће АР градња из Београда.

У МЗ Клатичево асфалтиран је некатегорисани пут укупне дужине 530 метара. Задовољни мештани коментаришу да им је овај пут од великог значаја .
- Нисмо пуно чекали да се почне са радовима. Задовољни смо и извођачима и квалитетом радова. Свака част, немамо речи – рекао је Србољуб Вукашиновић из Клатичева
Укупна вредност радова који обухватају рехабилитацију овог путног правца износи 2.758.860,00 динара са ПДВ-ом, а извођач је предузеће СВИН доо из Горњег Милановца.

Завршени су и радови на рехабилитацији локалног пута у Кривој Реци, где је асфалтирана деоница на правцу Маџарско гробље - Голубац у дужини од 646 метара.
- Овај пут се ради удруженим средствима мештана и Општине Горњи Милановац, а било нам је у интересу да се уради јер је био заиста лош – рекао је Радован Марјановић, председник МЗ Крива Река.


Укупна вредност радова је 3 240 170 динара са ПДВ-ом, а извођач радова је предузеће АР ГРАДЊА из Београда.

Прошлог петка је асфалтиран још један путни правац на подручју општине Горњи Милановац. Завршени су радови на улици Јове Командира на Руднику који обухватају асфалтирање трасе - од хотела „Краљица“ поред новог базена на Руднику све до Визиторског центра, дужине 265 метара, ширине 5м, асфалтом БНХС16 дебљине 6цм. Израђене су банкине са једне стране улице, док су са друге постављени ивичњаци ради усмеравања и евакуације површинских вода.

-Пут се ради, базен се ради, атмосфера је добра, то је нешто што нама овде треба. Задовољни смо како се ради пут, ми смо некада радили о свом трошку, а сада уз помоћ општине, значиће нам да се ова деоница асфалтира. Зими нам је био највећи проблем, сад ће нам чистити снег, а и комуналцима ће бити лакше да дођу да одвезу смеће- каже Милоје Радојевић са Рудника.

Вредност радова је 3.699.522,00 динара, а извођач грађевинско предузеће “Свин” доо из Горњег Милановца.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.008.984 посета
Тренутно на сајту: 906 посетилац(a)