Момировић: Предуго је Прибој био изолован ужасном путном инфраструктуром, пут Прибој - Кокин Брод значајан за развој туризма и економије 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Момировић: Предуго је Прибој био изолован ужасном путном инфраструктуром, пут Прибој - Кокин Брод значајан за развој туризма и економије
Trenutno na sajtu: 468       |       Podeli:
08.11.2021 | 0 коментар(а)



Прибој - Након реконструисане деонице пута Браношевац - Златар, министар саобраћаја,



 грађевинарства и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је радове на реконструкцији путног правца Прибој - Кокин Брод. Министар је овом приликом изјавио да је овај пут један од најзначајнијих у овом делу Србије, од чијег стања зависи туризам и економија прибојског краја.

„И по оваквом времену присуствујемо комплетној реконструкцији пута од Прибоја до Кокиног Брода у дужини од 27 километара. Ради се реконструкција коловоза, санација клизишта и овај пут је један од најзначајнијих у овом делу Србије. Предуго је Прибој био изолован ужасном путном инфраструктуром. Овај пут је још увек у лошем стању. Не можемо да доведемо нове инвестиције, не можемо да развијамо економију и туризам, ако путеви буду овако изгледали. За све људе у овом делу земље ово је важније од ауто-пута” - рекао је Момировић и додао да ће држава и наредне године издвојити значајна средства за локалну путну инфраструктуру како би коначно до сваке куће стигао асфалт.

Обиласку пута од Прибоја до Кокиног Брода присуствовао је и народни посланик Крсто Јанушевић, који је истакао значај ревитализације овог пута за туризам, привреду и пољопривреду, али и останак људи на својим огњиштима.

„Овај пут значајан је у сфери економије, пољопривреде, привреде, туризма. Овај пут више неће служити само томе да се одлази у Београд, већ и да се људи враћају у Прибој. Ово показује да имамо шансу да на нашим огњиштима створимо нова радна места. Овим путем Београд је ближи Прибоју, Прибојској Бањи и Златару. То ће сада бити јединствена туристичка понуда. То је нова вредност која нам даје разлоге за останак овде, а то нам је од суштинског значаја” - казао је Јанушевић.

То да је квалитетан пут од Прибоја до Кокиног Брода од највећег значаја за локално становништво, али и све који пролазе овим путем до бројних туристичких дестинација, нагласио је и председник општине Прибој Лазар Рвовић.

„Деценијама се чека најзначајнији пројекат у путној инфраструктури, јер је Прибој био у својеврсној комуникацијској изолацији, без пристојног приступног пута. Ово је жеља и сан становника, али и привредника за развој туризма и локалне заједнице уопште” - закључио је Рвовић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj kokin brod momirovic put

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.160.012 посета
Тренутно на сајту: 467 посетилац(a)