ОШ „Филип Филиповић“ обележила Светски дан борбе против хипертензије, Мг Мивела их обрадовала донацијом 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
ОШ „Филип Филиповић“ обележила Светски дан борбе против хипертензије, Мг Мивела их обрадовала донацијом
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
25.05.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Поводом Светског дана борбе против хипертензије, О.Ш. „Филип Филиповић“ из Чачка

одржала је Јавни интегрисани час на коме су тему срце наставници и ученици обрадили кроз више наставних предмета. Том приликом, ученици су дефинисали значење речи „срце“ у песми „Међу јавом и међ сном“ Лазе Костића, кроз дијалог објаснили појам срца са становишта природних наука: математике, биологије, физике и хемије и одржали креативно предавање на тему крвног притиска, крвног система и улоге појединих хемијских елемената у раду крвног система. У завршном делу часа одржана је радионица „Срце на терен“ где су ученици седмог и осмог разреда одиграли кошаркашку утакмицу и показали пример здравог начина живота и јачања спортског духа.

Како сама тематика пропагира здраве навике и срце као наш најважнији мишић, Мг Мивела је препознала иницијативу школе и пружила техничку подршку за извођење природних наука у виду новог рачунара за кабинет како би предавања била што лакше организована, а квалитет наставе подигнут на виши ниво. Поред тога, обрадовала је наставнике и ученике организованом посетом фабрици „Нова слога“ која се налази у селу Велуће код Трстеника где су имали прилику да чују нешто више о Мг Мивели - води богатој магнезијумом, минералом који позитивно утиче на рад срца, нормално функционисање мишића и нервног система.

Ове активности које су организоване уз подршку Мг Мивела воде леп су пример како се ученицима могу теме из наставе пренети на занимљив и практичан начин, истовремено им пружајући време и простор за забаву и дружење.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.784.596 посета
Тренутно на сајту: 340 посетилац(a)