Представљен Јавни позив за послодавце пројекта „Знањем до посла” 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Представљен Јавни позив за послодавце пројекта „Знањем до посла”
Trenutno na sajtu: 362       |       Podeli:
02.06.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Тренинг платформа за обуке на радном месту, у оквиру осмогодишњег партнерског пројекта влада Швајцарске

и Србије, „Знањем до посла“ представљен је данас у Научно технолошком парку у Чачку.
Пројекат „Знањем до посла“ (Е2Е) ствара предуслове за брже запошљавање младих, а у априлу ове године објављен је четврти по реду Јавни позив за послодавце „Запослени по мери Вашег бизниса“, за који је издвојено 75 милиона динара. Од 2016. године овај пројекат помаже компанијама да пронађу квалификоване запослене, а младима да нађу добар посао и до сада је обуке на радном месту прошло 1.678 младих, а више од 77 одсто младих се одмах запослило. У обукама су учествовале 132 компаније и 30 партнера из јавног сектора и цивилног друштва.
„Компаније које желе да обуче младе људе могу да се прикључе пројекту „Знањем до посла“ и биће им пружена помоћ у избору, обукама и запошљавању нових радника. Пројекат обезбеђује финансијску и техничку подршку послодавцима из циљаних локација за организовање обука на радном месту за младе који траже запослење. Обуке су намењене онима који траже посао, са посебним нагласком на младе до 30 година, али не искључујући ни друге потенцијалне учеснике, нарочито из тешко запошлјивих група. Желимо да млади учењем кроз рад стекну вештине које се траже на тржишту рада и које ће им помоћи да брже и лакше дођу до запослења. Досадашња искуства показују да обуке доносе одличне резултате и за младе који сада имају посао и за послодавце који имају обезбеђене квалитетне кадрове“, истакао је Бобан Гледовић, виши саветник на пројекту „Знањем до посла“.
Инфо дану и презентацији пројекта присуствовали су представници компанија из Чачка , али и Мирјана Ђоковић, заменица градоначелника Чачка. Град Чачак је од 2020. године укључен у овај пројекат. Град Чачак и пројекат Е2Е потписали су у октобру 2020. године споразум о заједничкој подршци на подизању запошљивости младих кроз организацију обука на радном месту код послодаваца са територије Града Чачка. Спроведене обуке и запослени млади показују да модел који је пројекат „Знањем до посла“ покренуо, као сарадњу приватног и јавног сектора, уз подршку цивилног друштва, има потенцијал да заживи широм земље.
Циљ пројекта „Знањем до посла“ је повећање запослености кроз запошљавање младих и посредно бржи, одрживи и инклузивни економски развој Србије. Мисија пројекта Е2Е је да подстакне, подржи и понуди модел трајне сарадње локалних самоуправа, школа, организација цивилног друштва и привредних субјеката како би се младима пружила могућност да науче оне вештине које се траже на тржишту рада и тако лакше дођу до посла.
Ово је четврти позив објављен у оквиру Е2Е пројекта, који је подржала Швајцарске, чија је укупна вредност 28,7 милиона евра.

Пројекат „Знањем до посла“ као партнерство влада – Швајцарске и Србије, крајем априла 2022.године званично је отворио нови јавни позив за послодавце, Тренинг платформе за обуке на радном месту „Запослени по мери вашег бизниса“. Од 2016. године овај пројекат помаже компанијама да пронађу квалитетне запослене, а младима да нађу добар посао и до сада је обуке на радном месту прошло 1.678 младих, а више од 77 одсто младих се одмах запослило. У обукама су учествовале 132 компаније и 30 партнера из јавног сектора и цивилног друштва.

Кроз пројекат помоћ на путу до посла добило је и још 3.665 младих из теже запошљивих група.
Пројектом је такође предвиђена подршка младима на школовању и онима који траже запослење кроз услуге каријерног вођења и саветовања, које је користило скоро 21.000 младих до сада и за шта је Швајцарска издвојила милион евра у другој фази пројекта.
У другој фази пројекта Швајцарска и Србија настављају да заједно доприносе реализацији – Влада Швајцарске са 7,5 милиона ЕУР и Влада Србије са 4,5 милиона ЕУР.

До сада, четири локалне самоуправе - Кралјево, Чачак, Пирот и Крагујевац одлучиле су да финансијски подрже програме обука на радном месту, а снажно уклјучивање локалних заједница у модел учења на радном месту, који пројекат Е2Е промовише, обезбедиће дугорочно решење за обуке у локалним заједницама.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.285.430 посета
Тренутно на сајту: 363 посетилац(a)