Одржана седма смотра: Митровдан у Вичи окупио најбоље трубаче Србије 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Одржана седма смотра: Митровдан у Вичи окупио најбоље трубаче Србије
Trenutno na sajtu: 256       |       Podeli:
09.11.2022 | 0 коментар(а)



Лучани - Уз добру чашицу вруће ракије, најукуснији пасуљ и најбоље трубаче које Драгачевски сабор има,

одржана је седма смотра обичаја у Вичи.

У оквиру манифестације „МИТРОВДАН У ВИЧИ“, посетиоци су имали прилику да посете продајну изложбу старих заната и домаће радиности. Четири екипе су се такмичиле у спремању пасуља, док су се три екипе опробале у кувању ракије.
У такмичењу у кувању ракије, треће место припало је екипи „ЗЕТОВИ ДРАГАЧЕВСКИ“, док је друго место заслужила екипа „ДУПЉАЈ“ из Гуче. За најбоље скувану ракију награђена је екипа „СТАРА КАФАНА“ из Виче.
У кувању пасуља треће место заузела је екипа „ЗЕТОВИ ДРАГАЧЕВСКИ“. Друго место припало је екипи „МИГАЛОВЦИ“ из Котраже. Прво место заслужила је екипа „ДУПЉАЈ“ из Гуче. Све награђене екипе добиле су дипломе Културног центра општине Лучани, као и пехаре.

А да је Драгачево познато по труби, још једном је показано баш у Вичи, где су се јуче чуле победничке трубе овогодишњег Сабора. Мини концерте су имали Елвис Бајрамовић из Бојника, најбољи трубач 61. Сабора, а поред њега наступ је приредио и нови мајстор трубе, 54. у саборској историји, Бојан Крстић из Владичиног Хана, чији је оркестар ове године на Сабору проглашен за најбољи. Сјајан наступ имао је и Марко Трнавац из Мршеља, чији се оркестар ове године окитио наградом за најизворније музицирање.

Драган Павловић златни момак из Драгачева, из Гуче, са својим оркестром „Драгачевске трубе“ показао је својом изведбом зашто је изабран за најпопуларнијег трубача на 61. Сабору.
Пријатељи и сарадници из КУД „Абрашевић“ постарали су се за добру игру, а они већ годинама уназад, негују традицију и фолклор како овог краја, тако и целе Србије.
Покровитељ манифестације је општина Лучани а организатор Културни центар општине Лучани, Гуча.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.790.776 посета
Тренутно на сајту: 256 посетилац(a)