Већници у Тополи усвојили, оштећеним домаћинствима ће се помоћи на следећи начин 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Већници у Тополи усвојили, оштећеним домаћинствима ће се помоћи на следећи начин
Trenutno na sajtu: 310       |       Podeli:
15.07.2022 | 0 коментар(а)



Топола – У Тополи су јуче заседали чланови Општинског већа. На Дневном реду се нашло 13 тачака а најдужа полемика се водила око ванредне ситуације и како помоћи оштећеним домаћинствима.



На претходним седницама одлучено је да се са 50 одсто средстава исплате домаћинства која приложе фискални рачун о купљеном црепу уз записник о пријави штете. Међутим, бројна домаћинства су своје оштећене објекте препокрили са половним црепом и немају фискални рачун. Због њих и осталих који су из социјално угрожених категорија данас је одлучено како свима помоћи.

„По првој тачки Дневног реда било је много расправе и различитих мишљења, али смо донели одлуку да се по питању помоћи грађанима који су оштећени услед елементарне непогоде изађе у сусрет и да им се штета надохнади. Прво најугроженијим домаћинствима у износу до 50.000 динара а онда и осталима који су приложили рачуне. Исплаћиваће се само за цреп, не за остале радове на објектима и нећемо плаћати за викендице“, изјавио је за ТопПрес Мирко Радовановић, заменик председника општине Топола.

На Дневном реду као и на свакој седници до сада било је низ појединачних захтева за финансијску помоћ за лечење наших суграђана или за надохнаду штете од уједа паса луталице. Такође је било и појединачних захтева за санирање путева.

Седници није присуствовало двоје чланова Општинског већа.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Topola vece sednica odluke

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.484.746 посета
Тренутно на сајту: 311 посетилац(a)