Премијерка, Дачић и министри честитали Васкрс 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Премијерка, Дачић и министри честитали Васкрс
Trenutno na sajtu: 369       |       Podeli:
24.04.2022 | 0 коментар(а)



Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала је Васкрс Његовој светости патријарху српском Порфирију, свештенству и

верницима који овај празник славе по Јулијанском календару."Васкрс је симбол победе живота, љубави, спокоја и доброг. Заједништво и солидарност провели су нас кроз изазовно време, и биће кључни и у периоду који је пред нама.Међусобно уважавање и поштовање, љубав и толеранција су непролазне вредности на које нас Васкрс подсећа. Овај најрадоснији хришћански празник даје нам мотив да изнова чинимо добро јер тако постајемо још бољи људи.У име чланова Владе Републике Србије и у своје лично име желим вам да празничне дане проведете у добром здрављу, љубављу и духовном миру. Христос васкрсе", наводи се у честитки премијерке Брнабић.

 Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић упутила је честитку свим верницима који Васкрс славе по јулијанском календару. 

"Упућујем срдачне честитке свим грађанима Србије поводом великог хришћанског празника, уз жељу да духовна снага Васкрса буде надахнуће за истинску блискост и заједништво у овим изазовним временима. 

Празнични дух Христовог васкрсења прилика је да се подсетимо суштинских вредности наше вере - љубави, мира и праштања. Нека нам ове непролазне вредности буду путоказ ка већем разумевању, солидарности и бризи за ближње.

Желим вам да радост највећег хришћанског празника, који нас подстиче да истрајемо пред свим искушењима, поделите са својим најближима и да празничне дане проведете у добром расположењу, здрављу и духовном благостању.

Христос васкрсе!"

Стефановић честитао Васкрс

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић, честитао је данас Васкрс свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије православне вероисповести.

Нека вам радост највећег хришћанског празника буде надахнуће да истрајемо у нашој заједничкој борби за стварање боље будућности у нашој Србији. Упућујем вам најискреније жеље за успех у личном животу и професионалном раду са надом да ћете радост овог празника над празницима поделити са својим најближима у миру и крепком здрављу. Христос васкрсе!", навео је Стефановић у честитки.

Стефановић је у име припадника Министарства одбране и Војске Србије и лично име Васкрс честитао и патријарху српском Порфирију, свештенству, монаштву и свим верницима, саопштило је Министарство одбране.

"Уверени у Ваше молитвено заступништво за припаднике Министарства одбране и Војске Србије, у овим тешким и изазовним временима молимо се да Вам Господ подари духовну снагу да и убудуће успешно руководите Српском православном црквом", истакао је Стефановић.

Министар одбране честитао је Васкрс и епископу војном Арсенију.

Министар Вулин честитао Васкрс

Министар унутрашњих послова Александар Вулин честитао је данас српском патријарху Порфирију и свим православним верницима највећи и најрадоснији хришћански празник Васкрс, уз жељу да светли празник Христовог васкрсења читавом српском народу подари мир, радост и благостање.

Нека нам љубав и милост Божја, поручио је Вулин, буде непресушна инспирација у чињењу општег добра и нека нам Божја мудрост и промисао буде путоказ у проналажењу правих одговора и решења за даљи развој и јачање наше једине Србије.

"С дубоком вером да ће света васкршња литургија улити снагу, а Господ подарити благослов српском народу и Српској православној цркви, честитам Вам Васкрс. Христос Васкрсе - Ваистину Васкрсе!”, навео је у честитки министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Васкршња честитка министарке државне управе и локалне самоуправе

Поводом предстојећег Васкрса, министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић упутила је честитку Његовој светости патријарху српском господину Порфирију, свештенству и монаштву Српске православне цркве, свим православним црквама и свим верницима, који у недељу прослављају васкрсење Христово.

"Свим православним верницима упућујем најсрдачније честитке поводом предстојећег Васкрса, највећег хришћанског празника.

Нека нас празник Христовог васкрснућа ове године испуни надом у боље дане и као симбол новог почетка подсети на чување заједништва и љубави међу људима.

Нека тешка и изазовна времена, која су обележила наше животе у претходне две године остану иза нас, а вера у нове почетке и бољитак, као вера у Христа спаситеља, буду подстрек за будућност.

Желим вам да празник прославите окружени својим најближима, у миру, спокоју, здрави и испуњени љубављу и радошћу, славећи победу живота над смрћу.

Христос васкрсе!"

Кркобабић честитао Васкрс

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић честитао је данас Васкрс његовој светости патријарху српском господину Порфирију, владикама Српске православне цркве, свештенству и верницима.

"Нека Васкрс протекне у знаку хришћанске љубави, здравља, слоге, мира, радости и среће. Великим искушењима савременог света можемо достојанствено да одолимо само уз искрено међусобно поштовање, ојачани вером и снагом које доноси најрадоснији хришћански празник", навео је Кркобабић.

Истиче да нас Васкрс изнова инспирише да праштамо,м али не заборављамо.

"Наша снага ће бити већа ако свакодневно показујемо истинску међугенерацијску солидарност и толеранцију, како бисмо смањили разлике, поделе и напетости, посебно међу социјално угроженим групама.

Верницима који живе и раде у селима Србије желим да буду сложни и удружени и да уз поштовање националних, верских и политичких различитости сложно наставе мисију јачања породице и очувања Републике Србије", навео је Кркобабић.

Дачић честитао Васкрс верницима и СПЦ

Председник Народне скупштине Србије Ивица Дачић упутио је свим православним верницима и Српској православној цркви честитку поводом Васкрса.

"Свим православним верницима и Српској православној цркви честитам Васкрс, са искреном жељом да највећи празник проведу у миру и слози са ближњима. Васкрс нас увек, а нарочито данас, подсећа да нема тих искушења и невоља које не можемо да превазиђемо. Учи нас да су мир, слога и поштовање једини пут којим ћемо сачувати себе, свој народ и земљу. Нека и овај Васкрс буде дан када гледамо напред, без обзира на сва искушења, зато што Србија и њен народ верују у своју будућност и свој просперитет", наводи се у Дачићевој честитки.

ГЗС/ РТВ, Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Vaskrs cestitka premijerka ministri

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.413.631 посета
Тренутно на сајту: 370 посетилац(a)