Od danas pojačane kontrole saobraćaja 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Od danas pojačane kontrole saobraćaja
Trenutno na sajtu: 487       |       Podeli:
14.06.2023 | 0 коментар(а)



Uprava saobraćajne policije danas počinje pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.



Kontrole će biti pojačane povodom međunarodne akcije koja se sprovodi u 30 država članica organizacije „Mreža saobraćajne policije Evrope" (Roadpol).

„Ovo je međunarodna akcija koja se sprovodi po kalendaru Roadpola, a to znači da će od 14. do 20. juna biti pojačana kontrola saobraćaja sa akcentom na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci", rekao je za Tanjug Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.
To znači, dodao je, da će svi vozači koji budu zaustavljeni biti podvrgnuti alkotestu, a što se tiče droga testa - tu će se podvrgnuti samo oni vozači za koje se posumnja da upravljaju pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

„Kada je reč o paralelnim, odnosno očekivanim rezultatima u narednom periodu, treba reći da je prošla akcija koja je bila usmerena na iste prekršaje pokazala sledeće - 2.000 vozača je bilo otkriveno da je upravljao pod dejstvom alkohola, a 100 pod dejstvom psihoaktivnih supstanici. Sve policijske uprave na teritoriji Republike Srbije imaju droga test i svi će biti uključeni u otkrivanje ovog prekršaja", rekao je Belencan.

U sklopu ove akcije, od subote, 17. juna u 12 časova do nedelje, 18. juna u 12 časova, širom Evrope biće realizovan takozvani "Alcohol and Drugs Marathon", kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Principom levka određene saobraćajnice će biti obezbeđene od strane saobraćajnih policajaca i svi vozači koji budu kontrolisani biće podvrgnuti testitanju", rekao je Belencan.
Prma njegovim rečima, kada govorimo o komparativnim rezultatima, treba reći da je stanje bezbednosti saobraćaja znatno povoljnije: smanjen je broj poginulih za 15 odsto, takođe i broj saobraćajnih nezgoda, a 1.300 lica je manje povređeno u saobraćajnim nezgodama nego što je u periodu 2019. i 2022.

„Učestvujte u saobraćaju propisno i bezbedno i znajte da imate samo jedan život", poručio je Belencan.

GZS/Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti cacak policija saobracaj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.345.006 посета
Тренутно на сајту: 488 посетилац(a)