Ronioci iz Čačka kucali se vaskršnjim jajima pod vodom 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ronioci iz Čačka kucali se vaskršnjim jajima pod vodom
Trenutno na sajtu: 620       |       Podeli:
18.04.2023 | 0 коментар(а)



Čačak/Bajina Bašta - Čitava Srbija, ali i region čuli su za hrabre ronioce iz Čačka koji su zaronili u dubine jezera Rovni i bez straha obišli i javnosti



pokazali unutrašnjost potopljene svetinje Valjevske Gračanice. Nad tim prizorima niko nije ostao ravnodušan. Međutim, ovi momci ne odmaraju čak ni praznikom, pa su za Uskrs neki od članova obišli Zaovinsko jezero podno Tare i ponovo su zabeležili neverovatne prizore.

- Većim praznicima klub teži otići na neku od poznatih destinacija. Za Uskrs smo se uputili na Zaovinsko jezero, bez obzira što nismo bili sigurni za vremenske prilike. Na svu sreću, uslovi su bili dobri, pa smo zaronili. Po starom srpskom običaju poneli smo i vaskršnja jaja, ali je ovaj put tradicionalno kucanje bilo 15 metara ispod površine jezera. Lepota je u malim stvarima, a u poslednje vreme mi se trudimo da neke od njih i zabeležimo, rekli su za RINU ronioci Bojan Babić i Igor Milosavljević iz RSK Borac.

Ronilačko spasilački klub „Borac” ima oko 20 aktivnih članova, jednog instruktura i dva asistenta za sada. Ovi hrabri momci osim istraživanja podvodnih dubina širom sveta, uvek su tu da pomognu svojim sugrađanima u svakoj nevolji. Učestvovali su i u spasavanju putnika kada je pao viseći most u Ovčar Banji.

Težu stranu posla za ove sportiste predstavljaju situacije kad ih angažuju kako bi pronašli osobe koje su u vodi nastradale. Iako nikome u tim trenucima nije lako i tada su na visini zadatka i zato kapa dole za ove Čačane.

GZS/RINA




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.407.706 посета
Тренутно на сајту: 620 посетилац(a)