Zima se ne predaje, zabelela se Golija 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Zima se ne predaje, zabelela se Golija
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
25.04.2024 | 0 коментар(а)



Ivanjica - Sneg se ovog aprila definitivno ne šali, a danas veje na vrhovima planine Golije. U centru



ove planine, na Odvraćenici može se reći da je prava zimska idila. Meštani kažu da tu na velikoj nadmorskoj visini nije padao samo u avgustu, a nije retkost da pola metra padne čak i u maju. Oni koji su došli da obiđu svoje vikendice, morali su da nalože vatru.

„Nema snega za skijanje, ali svakako je prelepo. Ipak nadamo se da će se proleće opet vratiti, jer su dani u ranijem periodu bili prelepi sa visokim temperaturama. Turisti su već počeli da dolaze. Naši redovni gosti su oni domaći. Iz Ivanjive, Novog Pazara i Raške, ali nisu retkost ni gosti iz regiona. Smeštajni kapaciteti se šire i Odvraćenica postaje zaista zanmljiva turistička destinacija”, kažu za RINU meštani Golije.

Oni jednoglasno dodaju, da se ova planinska lepotica sa pravom može nazvati jednom od najlepših planina u Srbiji. Bogata šumama i izvorima čiste pijaće vode, prava je oaza netaknute prirode.

„Ono što najviše obilaze su vidikovci. Imamo ih par u strogom centru, pružaju poglede u daljine koje ostavljaju bez daha. Pešter, Sjenica kao na dlanu, u daljini Komovi. Zaista je fascinantno, a ko jednom dođe uvek se vraća na Goliju”, ističu meštani.

Osim na Goliji, sneg veje od ranih jutarnjih sati na Kopaoniku, ali i na planini Bjelasici u Crnoj Gori.


RINA / GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica golija sneg april

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.120.767 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)